katasztrófavédelmi hírek

2021.03.09. 07:30

A 9. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 178 alkalommal riasztották, amiből 81 tűzoltás volt.

Tűz Pécsett egy Szántó László utcai önkormányzati lakásban

Forrás: Illusztráció/MW

Fotó: AS

Március 1-jén tizennégy helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók lángoló növényzet miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Legtöbbször a kazincbarcikai egységeket riasztották ilyen jellegű események felszámolásához, nekik ötször kellett vonulniuk. A tűzzel érintett területek nagysága tíz négyzetmétertől öt hektárig terjedt. Farkaslyuk határában kettő, Sajószentpéternél négy, míg Felsőtelekes külterületén öt hektáron égett le a száraz vegetáció. A lángokat az ózdi, a kazincbarcikai és a miskolci, valamint a szendrői hivatásos tűzoltók oltották el. Az események során nem történt sérülés.

Teljes terjedelmében égett egy lakókocsi és egy személyautó Garadna külterületén március 3-án. A gönci és az encsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt két háztartási gázpalack felrobbant a lakókocsiban. Az egységek eloltották az izzó, parázsló részeket, az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Borsodnádasdon, a Kossuth Lajos utcában március 4-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, majd átszellőztették a helyiséget és átvizsgálták az épületet. A lángok a lakórészre nem terjedtek át, az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy ipari csarnok oldala Felsőzsolca külterületén március 5-én. A tüzet, amely körülbelül tíz méter magasan, az oldalfalon keletkezett, a miskolci hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték. Az egységek megbontották a lemezszerkezetű épületet és megszüntették az izzó, parázsló részeket. Az eset során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak égtek egy kazánházban Sátoraljaújhelyen, az Arany János utcában március 5-én. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral a lángokat elfojtották. A helyiségből kihoztak egy gázpalackot is, amelyet hőhatás nem ért. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakásának erkélye Ózdon, a Bolyki főúton március 7-én. A tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet. A lángok átterjedtek az egyik szobára is. A munkálatok idejére hét lakásból tizenhárman hagyták el ideiglenesen otthonukat. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában