Kék hírek

2020.03.23. 07:30

Hiába szorította az ujjait, elvették a pénzét

A gyanúsított három társával az utcán rabolt ki egy a vásárlásból éppen hazafelé tartó férfit.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és társai február 29-én 12 óra körüli időben Miskolcon a Testvériség utcán figyeltek fel a sértettre, aki a boltból haladt a lakása felé az utcán. Rátámadtak, ütni kezdték, a sértett a földre esett, azonban a gyanúsítottak tovább bántalmazták, miközben pénzét követelték tőle. A sértett egyik karjával a felé irányuló ütéseket, rúgásokat igyekezett kivédeni, míg másik kezét a zsebében tartva szorított a pénzét. A gyanúsítottak kihúzták a zsebből a sértett kezét, szétfeszítették az ujjait, így szerezték meg a nála lévő 8.000.- forintot. A sértett férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, bűnösségének megállapítása esetén 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított vonatkozásában fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadon bocsátása esetén a még ki nem hallgatott gyanúsított társait megfélemlítené, megnehezítve ezzel a bizonyítást. A férfi személyi körülményeire tekintettel az sem zárható ki, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Mindezeket figyelemmel a járásbíróság április 18-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzését a gyanúsított tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában