katasztrófavédelem

2020.02.04. 07:30

Az 5. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelem hírei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 120 alkalommal riasztották, amiből 34 műszaki mentés volt.

Forrás: shutterstock/illusztráció

Két személygépkocsi karambolozott a 3-as számú főút 207-es kilométerszelvényében, Aszaló külterületén január 28-án. Az encsi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították az egyik autó sofőrjét és áramtalanították a balesetben érintett járműveket.

Kigyulladt egy vendéglátóhely tetőszerkezete Királdon, a Blaha Béla lakótelepen január 30-án. A tüzet, amely körülbelül öt négyzetméteren rongálta meg a tetőt, az ózdi hivatásos tűzoltók eloltották. Az egységek átvizsgálták az épületet, az eset során senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy kazánházként funkcionáló melléképület Hejőbábán, a Rákóczi utcában január 30-án. A tüzet a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották, a lángok nem terjedtek át a lakóházra. Az eset során nem történt sérülés.

Két személygépkocsi ütközött össze Miskolcon, a Thököly Imre és a Kiss Ernő utca kereszteződésénél január 31-én. Az egyik jármű átszakította a Szinva patak hídjának korlátját és fennakadt azon. A műszaki mentést a megyeszékhely hivatásos tűzoltói végezték el. Az egységek a regionális műszaki mentőbázis darujával visszahelyezték az úttestre a járművet és áramtalanítást végeztek. Az eset során nem történt sérülés.

Három személygépkocsi karambolozott Szerencsen, a Pozsonyi úton január 31-én. Az ütközés következtében az egyik autó az út menti árokba sodródott. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetben érintett járműveket és két embert kiszabadítottak az árokban lévő gépkocsiból.

Berendezési tárgyak égtek egy használaton kívüli családi házban Négyesen, a Rákóczi utcában február 01-jén. A tüzet, amely a tetőszerkezetet is megrongálta, a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek egy sértetlen háztartási gázpalackot eltávolítottak az épületből és átvizsgálták az ingatlant. Az eset során senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában