Katasztrófavédelmi hírek

2020.02.25. 07:30

A 8. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 178 alkalommal riasztották, amiből 89 tűzoltás volt.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete Füzérradványon, a Kossuth utcában február 18-án. A sátoraljaújhelyi és az encsi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet. Az eset során senki sem sérült meg, azonban a ház lakhatatlanná vált.

Berendezési tárgyak és tárolt anyagok égtek egy családi ház pincéjében Szerencsen, a Késmárk utcában február 18-án. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók eloltották, a lángok nem terjedtek át a lakórészre.

Oldalára borult egy személygépkocsi Miskolcon, a Görögszőlő utcában február 20-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolították a jármű első szélvédőjét és egy embert kiemeltek az autóból. Az egységek átadták a sérültet a mentőknek és áramtalanították a gépkocsit.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház Ongán, a Bezerédi utcában február 20-án. Az eset következtében a tetőszerkezet megsemmisült, a födém több helyiség felett beszakadt. A tüzet a miskolci hivatásos tűzoltók eloltották, átvizsgálták az épületet és egy felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak a házból. A tűz miatt az ingatlan lakhatatlanná vált.

Lesodródott az úttestről, fának ütközött és felborult egy személygépkocsi a 35-ös számú főúton, Sajóörös külterületén február 22-én. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezések segítségével kiszabadították a sofőrt a járműből és átadták a mentőknek. Az egységek kerekeire állították és áramtalanították az autót, majd kivontatták az árokból.

Huszonnégy helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók szabad területen keletkezett tűz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében február 23-án. Az érintett területek nagysága néhány tíz négyzetmétertől öt hektárig terjedt. Miskolc határában, a Bedegvölgy dűlőn öt, míg Rudolftelep külterületén, három hektáron égett a száraz növényzet. A lángokat a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el. Anyagi kár egyik helyszínen sem keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában