Vigyázat

2020.01.22. 09:30

Csaló próbálkozik jogosulatlan behajtással

A Fővárosi Törvényszék és az OBH is óvatosságra int a csaló miatt.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Olvasóink is jelezték, a közösségi oldalon is elterjedt, hogy megyénkben élőket is telefonon kereste egy magát végrehajtónak kiadó férfi, aki pénzt próbál behajtani, különböző adósságokra hivatkozva. A Fővárosi Törvényszék most figyelmeztetést adott ki: 2019 májusa óta egy ismeretlen, magát telefonon fővárosi törvényszéki végrehajtónak kiadva károsít meg polgárokat országszerte. A Fővárosi Törvényszék kéri, hasonló esetben fokozott óvatossággal járjon el mindenki, és személyesen győződjenek meg, valóban indult-e végrehajtási eljárás velük szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a magát legtöbbször

Tóth Ferencnek vagy Tóth Dénesnek nevező személy – többnyire fiktív – tartozás azonnali megfizetésére szólítja a hívott feleket, amelyről azok rendszerint nem is tudnak. Állítása szerint ha a hívott fél még aznap nem rendezi a tartozását, végrehajtókat küld a lakására értéktárgyak azonnali lefoglalása végett, és rendőri intézkedést is kilátásba helyez. Továbbiakat nem hajlandó elmondani a végrehajtási ügyről, azt állítva: nincs joga részleteket közölni. A Fővárosi Törvényszék jelezte: Tóth Ferenc, illetve Tóth Dénes nevű végrehajtó, végrehajtó-helyettes nem dolgozik, és soha nem is dolgozott a végrehajtók irodájában. Az ügyben az ilyenkor szükséges hivatalos intézkedéseket megtették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában