Tűzvédelem

2019.11.01. 08:30

Előzzük meg a bajt!

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat.

Illusztráció

November elején egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most választ kaphat a katasztrófavédelmi kirendeltségek nyílt napján, ahol három napon keresztül, november 5. és 7. között minden nap 10 órától 16 óráig várják az érdeklődőket.

A tűzvédelmi hatóság szakemberei egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása.

Ha bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban, vegyen részt a katasztrófavédelem három nyílt napjának valamelyikén és tegye fel kérdését!

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelmi kirendeltségek az alábbi címeken érhetők el:

Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség: 3860 Encs Szent Flórián út 1.

Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség: 3702 Kazincbarcika Szent Flórián tér 4.

Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség: 3525 Miskolc Dózsa György út 15.

Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség: 3580 Tiszaújváros Tűzoltó út 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában