Miskolc

2019.10.21. 14:00

Szexuális aktusra számított, ehelyett kifosztották

A Miskolci Járási Ügyészség indítványozta egy 16 éves lány letartóztatásának elrendelését.

Forrás: shutterstock

A Miskolci Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint 2019. október 15-én 14 óra körül a fiatalkorú gyanúsított és egy putnoki férfi Miskolc egyik vasúti pályaudvarának környékén megegyeztek, hogy a gyanúsított pénzért szexuális szolgáltatást nyújt a férfinak, majd ennek céljából egy közelben lévő romos, elhagyatott ingatlanba mentek.

A szexuális aktust megelőzően azonban megjelent a helyszínen két nő, a lány anyja, valamint egy rokona. Az anya a lánya hiányos ruházatát látva feljelentéssel fenyegette meg a férfit, amiért az a fiatalkorúval szexuális kapcsolatot akart létesíteni.

Rövid szóváltást követően dulakodás alakult ki, miközben a fiatalkorú gyanúsított egy földön talált boros üveggel fejen ütötte a sértettet, majd a másik nővel rángatni kezdték a férfi ruházatát, melynek eredményeként a vállán lévő sporttáska elszakadt és abból kiesett a sértett pénztárcája. A tárcát a fiatalkorú elkövető magához vette, átkutatta, majd abból 4.500 forint készpénzt eltulajdonított.

A bántalmazás következtében a sértett a fején 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, és könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A nyomozó hatóság a lányt társtettesként elkövetett kifosztás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként, azonban a súlyosabb bűncselekmény minősítése a további nyomozás eredményéhez képest változhat. A lány tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A járási ügyészség megítélése szerint a különös tárgyi súlyú bűncselekménnyel gyanúsított fiatalkorú elkövető esetében – akivel szemben a rendőrség ugyanilyen bűncselekmény miatt egy másik ügyben néhány napja elfogatóparancsot bocsátott ki – fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye, ezért indítványozta letartóztatásának elrendelését a Miskolci Járásbíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában