Rendőrségi hír

2019.09.25. 19:00

Pályaorientációs nap Miskolcon

A rendészeti hivatás népszerűsítése volt a cél a miskolci Szemere Bertalan szakgimnáziumban.

Pályaorientációs nap Miskolcon

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság bűnügyi, közlekedésrendészeti és bevetési szakterületei, továbbá a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium, a Magyar Honvédség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Bűntetés-végrehajtási Intézet munkatársai vettek részt 2019. szeptember 25-én, a Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan szakgimnáziumában megtartott pályorientációs programon.

 

A rendezvény célja az volt, hogy a diákok testközelből ismerkedhessenek meg a rendészeti hivatás sokszínűségével és kihívásaival.

A nap folyamán magasból mentési gyakorlat, akadálypálya, védett személy mentése veszélyes szituációból, bűnügyi-technikai bemutató, közlekedési baleset szemléje, KRESZ-teszt, bűnelkövető elfogása és felvételi tájékoztató színesítette az iskola rendészeti képzésén résztvevő közel 250 tanuló napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában