aszalói emberölés

2019.06.24. 16:35

Elhangzottak a perbeszédek az aszalói emberölési ügyben

Megtartották a perbeszédeket hétfő reggel annak az aszalói asszonynak az ügyében, aki húsvét hétfőn egy veszekedés során leszúrta élettársát.

Horváth Imre

A tárgyaláson

Fotó: Tóth Balázs

A vád szerint a nő és élettársa a Borsod megyei Aszalón éltek együtt, közösen nevelték két gyermeküket. 2018 húsvét hétfőn mindketten alkoholt fogyasztottak és a nap folyamán többször vitatkoztak. Délutánra azonban olyannyira elfajult a veszekedés, hogy az asszony egy fadarabbal a sértett hátára ütött, melyet előzőleg annak kezéből vett ki, ugyanis azzal az utcán játszó gyermekük után ment. Ezt követően egy 31 cm hosszúságú kést vett magához és mellkason szúrta a férfit.

A hétfői tárgyalás alkalmával az ügyész a vádirattal egyezően, emberölés elkövetése miatt indítványozta a vádlott bűnösségének megállapítását és ezért szabadságvesztés büntetés kiszabását.

A vádlott nem ismerte el bűnösségét, védője elsődlegesen jogos védelmi helyzetre hivatkozással felmentésére tett indítványt. Ugyanakkor védőbeszédében arra is indítványt tett, hogy amennyiben a bíróság nem fogadja el a vádlott védekezését, úgy testi sértés elkövetése miatt szabjon ki részére méltányos büntetést.

A törvényszék 2019. július 1-én, 13 órakor hirdet ítéletet az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában