Emberölés Barcikán

2019.05.10. 20:00

Letartóztatták az élettársát agyonverő kazincbarcikai férfit

Június 10-ig letartóztatásban marad az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy május 7-én délután olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy az belehalt.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A Miskolci Járásbíróság tájékoztatása szerint a gyanúsítottal szemben halált okozó testi sértés elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt – figyelemmel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletére – 2 évtől 16 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztés büntetéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Dr. Jogg Zsolt, a megyei főügyészség szóvivője elmondta, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 49 éves férfi tavaly márciusban szabadult a börtönből, míg a nő 2019. februárban jöhetett ki a büntetés végrehajtási intézményből. Korábban házastársak voltak, de elváltak, szabadulásuk után azonban újból együtt élten Kazincbarcika külterületén egy víkendház felső szintjén.

Az alsó részt bérbe adták egy családnak, akik már hetek óta hallgatták a veszekedéseket, amelyek indító oka a pár tagjainak italozó életmódja volt, a gyanúsított pedig féltékenykedett is. Május 7-én délután ismét vita alakult ki az élettársak között, ekkor az albérlők nem voltak otthon. A férfi bántalmazta a 37 esztendős sértettet, majd elment otthonról. A nő belső vérzés miatt kialakult vérzéses sokk következtében elhalálozott. A nőt a hozzá látogatni érkező gyerekei, unokái találták meg. A férfi letartóztatásában szerepet játszott az is, hogy erőszakos cselekmények miatt többszörösen visszaeső és büntetve is több alkalommal volt már. Jelenleg is folyamatban van ellene két eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában