Rendőrségi hír

2019.05.10. 13:00

Letartóztatták az élettársát bántalmazó kazincbarcikai férfit

Pénteken egy hónapra rendelte el a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak a letartóztatását, aki Kazincbarcikán úgy megverte élettárását, hogy az belehalt az őt ért bántalmazásba.

A gyanú szerint a férfi és élettársa 2019. május 7-én, a délutáni órákban összevesztek, mely során az ittas állapotban lévő gyanúsított többször megütötte a nőt. A sértett az őt ért bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott. A gyanúsítottal szemben halált okozó testi sértés elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt – figyelemmel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletére – 2 évtől 16 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztés büntetéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság mindezen indokok alapján a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazását látta indokoltnak a gyanúsítottal szemben, így letartóztatását rendelte el 2019. június 10-ig. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában