kérdőív

2021.11.21. 19:00

Kérdések az energiaárak emelkedésének hatásairól

Felmérést indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézettel együttműködve a hazai vállalkozások körében arról, milyen hatással van működésükre az elmúlt időszakban érzékelhető energia- és üzemanyagár emelkedése. A kérdőíves felmérés többek között azt szeretné feltérképezni széles vállalkozói körben, mennyire súlyosan érinti tevékenységüket az árak növekedése, mekkora részarányt képviselnek a termékeik, szolgáltatásaik költségében a különböző energiafajták, illetve kényszerültek-e áremelésre az elmúlt három hónapban az energiaköltségek növekedése miatt.

A kutatás készítői képet szeretnének kapni arról is, hogy az energiaárak növekedése okoz-e fennakadást, visszaesést a cégek termelésében, és ennek okán terveznek-e kapacitáscsökkentést. Kíváncsiak ugyanakkor arra is, hogy az energiaárak emelkedésére tekintettel szükségesnek tartanak-e kormányzati beavatkozásokat, és ha igen, milyen területeken.

Annak érdekében, hogy minél részletesebb és pontosabb képet alkothassanak az energiának a gazdaságra és a vállalkozásokra gyakorolt hatásairól, fontos, hogy minél több cég véleménye beérkezzen. A BOKIK is arra kéri a megyei vállalkozások vezetőit, segítsék a november 26-ig tartó felmérés céljának elérését. (Az anonim kérdőív ezen a linken érhető el.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!