Ünnep

2023.12.25. 10:37

Szaloncukor házilag - Csináld magad!

Vannak olyanok, akik a bolti forgalomban lévő termékek helyett inkább időt és energiát nem sajnálva sokkal inkább a saját készítésű dolgokra esküsznek. Vagy éppen ezek elkészítésével hangolódnak az ünnepekre. Nekik szeretnénk most kedveskedni egy házilag is elkészíthető szaloncukor recepttel.

Boon.hu

Szaloncukor

Hozzávalók: 

50 dkg cukor 

10 evőkanál víz 

kakaó vagy csokoládévaj 

Elkészítés: 

Egy edénybe öntjük a fél kiló fehér vagy barna cukrot, hozzáteszünk 10 evőkanál vizet. Folyamatosan kevergetve forrástól számított 8 percig főzzük. A hatodik percben egy kanál masszát tányérra teszünk és eldörzsöljük. Ha sűrűsödik és keményedik, a cukor elkészült. Levesszük a tűzről és ízesítjük. Az ízesítés történhet 10 dkg csokoládé és 5 dkg vaj vízgőz fölött összeolvasztott keverékével, 10 dkg kókuszreszelékkel vagy fahéjjal, dióval, darált mazsolával, datolyával, pisztáciával is. Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk. Amennyiben lehetséges porcelántálat vagy műanyag vágódeszkát használjunk. Mielőtt teljesen kihűl, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Olvasztott csokoládéval bevonjuk, és kihűlés után tetszés szerint színes papírba csomagoljuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában