Fenyőkert

2023.05.26. 21:30

A természet hangjai: egy jót sétálhat az Avasi Arborétumban

A kert idén csatlakozott az európai "Légy ott a kertben! (Rendez-vous aux jardins 2023)" elnevezésű, francia kezdeményezésű programsorozathoz.

Az Avasi arborétumban

Fotó: Bujdos Tibor

A természet hangjai - vezetett séta a Fenyőkertben címmel látogatható meg június 3-án (jövő szombaton) délután fél 3 és 5 óra között az Avasi Arborétum Dr. Adorján Imre Fenyőkertje. A kert idén csatlakozott az európai "Légy ott a kertben! (Rendez-vous aux jardins 2023)" elnevezésű, francia kezdeményezésű programsorozathoz. Az  idei év témája a természet hangjai: ennek alkalmával egy közös, vezetett sétára invitálják a szervezők az érdeklődőket.

A Fenyőkert gazdag élővilágával kiváló helyszínül szolgál a rovarok, madarak, kisemlősök megfigyelésére, valamint a Föld különböző tájáról származó különleges nyitvatermő fafajok megcsodálására és ezzel együtt a természet változatos hangjai is központba kerülnek.

A vezetett séta két turnusban valósul meg:
1. turnus: 14:30 - 15:30
2. turnus: 15:30 - 16:30
A sétát vezeti: Adorján Eszter - okleveles természetvédelmi mérnök, kertvezető

Ez idő alatt, valamint a séta után a kert egyéni bejárására is van lehetőség.

A szervezők kérik, amennyiben a vezetett sétán szeretnének részt venni, az időpontoknak megfelelően érkezzenek, a belépés díjmentes. A Fenyőkert az Avason van, az Aulich és a Perczel Mór utca között elterülő zöld területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában