Irány a Tisza

2023.03.17. 10:00

A PET Kupára idén is várják vármegyénk középiskolásait

Az óceáni műanyag 90 százaléka a világ folyóin keresztül érkezik. A PET Kupa évtizedek óta figyelemfelhívó rendezvényével kívánja felvenni a harcot a környezetszennyezés ellen.

ÉM

Sok műanyag hulladékot sikerült már összegyűjteni a hazai folyószakaszokon

Fotó: Pusztai Sándor

A PET Kupa olyan környezetvédelmi verseny, ahol középiskolás diákok fognak össze hazánk vizeinek védelmében. Idén új rendezvényeket is elindítanak, melyek egyike a 2023. július 1-6. között megrendezendő Ifjúsági PET Kupa, vagyis az IPK. Idén az Aktív Magyarország támogatásával lehetőség nyílik arra, hogy a fiatalabb generációt is bevonják a küzdelembe. A támogatásnak köszönhetően az IPK résztvevőinek szállását, étkezését és az eszközök bérlését biztosítják, így az iskolák számára a teljes program díjmentes. Az IPK-ra 15-20 év közötti diákokból (6 fő) és kísérő pedagógusokból (2 fő) álló csapatok jelentkezését várják. Először a szárazföldön kell bizonyítani. Egy három fordulós online vetélkedőt követően a diákok közelebb kerülnek a Tiszához. A lexikális tudáson kívül a legénység kreativitására és motivációjára is kíváncsiak a szervezők. A legjobban teljesítő 12 csapat kap lehetőséget arra, hogy díjmentesen részt vegyen a Tisza-tavon megrendezendő versenyen. 

A pedagógus feladata, hogy nevezze a csapatot a Tiszta Tisza Applikációban. Nevezési határidő: 2023. március 22.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában