Jegyzet

2023.02.08. 14:39

Szemetes matiné

Pap Gyula

Pap Gyula

Fotó: ÉM

Fontos közösségi program a Miskolc központi vízfolyását a Szinvát "zöld folyosóvá" varázsolni kívánó kezdeményezés, folyik az ötletelés városszerte hogyan lehetne ezt a természeti kincset visszanyerni, méltó formában megújítani. Körvonalazódni is látszanak a legfontosabbak, a séta és kerékpáros útvonalak kibővítése, felújítása, a természetközeli miliő kialakításának elemei.

Érdemes ezekbe bevonni az egyes helyi kezdeményezéseket, ahol baráti körök, lakóközösségek már igyekeztek mikrokörnyezetüket humánusabbá formálni. Az egyik konkrét lépés lehet, hogy a közeljövőben nagyszabású szemétszedést tervez a patak mentén a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület (MATINE), amikor önkéntesekkel szeretnék egy nap alatt teljes hosszában megtisztítani a Szinvát.

Ígéretes az akció hiszen bármilyen nagyobb átalakítást szükségszerűen meg kell előzzön egy a környezetet rendbetevő munka, szemléletformáló tevékenység, amit aztán követhet az ötletroham gyümölcse.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában