Nagy váltás

2023.02.16. 08:00

Síelni tanult a kenus

A tokajiak ifjúsági világbajnoka a téli sportban is jeleskedik.

KT

Soltész Péter pihenőidőben az egyik 1820 méteres hegycsúcson

Fotó: Olvasónktól

Németországban kalandozott Soltész Péter, a Vizi Sport Club Tokaj kenus kiválósága, aki a bajor tartomány egyik legszebb vidékén síelt.

Rótta a kilométereket

– A gyönyörű földrajzi környezetben fekvő Fischbachau mintegy hatvan kilométerre található München központjából – mondta a szép reményű sportoló, majd hozzátette: – Egy hetet töltöttünk sífutással és velem volt Krecz Tamás, klubunk elnök-vezetőedzője is. Azt nem állítom, hogy a sízésben is világbajnok leszek, de amennyire lehetett, egy hét alatt megtanultam ennek a szintén csodaszép műfajnak az alapjait. A sífutás úgynevezett klasszikus stílusát tanultam és a tábor végére egészen jól belejöttem a lécen való szaladgálásba. Kiegészítő sportnak ilyenkor, télvíz idején nagyszerű és a szórakozáson túl edzésmunkának is megtette, hiszen naphosszat róttam a kilométereket.

A tokajiak neves fiatalja arról is beszélt, hogy már nagyon várja a tavaszt, mert mielőbb szeretne a Bodrogon és a Tiszán vízre szállni, hogy a lehető legjobban felkészüljön az idei külföldi és hazai versenyeire.

Jó tudni

Soltész Péter – aki a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium 11/F osztályos tanulója – idei fő versenyei:

  • Augusztus közepe: magyar bajnokság.
  • Augusztus vége: maratoni világbajnokság Dániában.
  • Július eleje: síkvizi világbajnokság Olaszországban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában