Osztálytalálkozó

2022.09.02. 15:00

Imádsággal kezdték a hatvanéves találkozót

Felhívták azokat az egykori osztálytársaikat, akik nem tudtak jelen lenni a találkozón.

ÉM

Jó hangulatban telt a találkozó

Forrás: Olvasónktól

A Vajdácskai Általános Iskola 1962-ben végzett hajdani diákjai 60 éves osztálytalálkozóra gyűltek össze a régi osztályteremben.

A megbízott „diák osztályfőnök” imára hívta osztálytársait a találkozó kezdetén. „Mindenható Isten, hálát adunk Neked, hogy összegyűjtöttél bennünket a kiindulási pontra, szülőfa­­lunkba. Köszönjük, hogy olyan tanárokat rendeltél mellénk nevelőül, aminek ered­ményeképpen még ma is, 60 év múlva fontosnak tartottuk eljönni erre a találkozóra, mert osztályból osztályközösség lettünk. Hálát adunk Néked azért, hogy nem terheltél túl az életben, csak annyira, amennyit el tudtunk viselni.”

Az osztályfőnöki óra keretén belül meghallgatták osztálytársaik életútjának történetét. Bizony mindenkit megpróbált az élet. Sokan elmentek már azon az úton, ahonnan nincs visszaút. Megemlékeztek ikonikus tanáraikról, Csehi László és Karajz Géza tanár urakról, akik kitörölhetetlen nyomot hagytak jellembeli fejlődésükben.

Felhívták azokat az osztálytársaikat, akik betegségük miatt nem tudtak eljönni a találkozóra. Elcsukló hangon köszönték meg, hogy így is gondoltak rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában