Gyermeknapi kívánság

2022.07.04. 07:00

Újabb kívánságot teljesített az Észak

A darusszakma iránt érdeklődő kisfiú álmát váltotta valóra az Észak-Magyarország.

UA

A hatéves miskolci Lestár Marci jelentkezett az Észak gyermeknapi felhívására, amelyben megígértük, hogy teljesítjük a gyermekek kívánságát. Marci azt szerette volna, ha egy darut kezelhet. Ezt a kérését eljuttatták szülei a szerkesztőségünkhöz, amelyet pénteken teljesítettünk, a Miskolci Egyetem területén, ahol a könyvtár új szárnya épül. 

„Vannak a családban kisebb munkagépek, és ekörül forog az élete Marcinak” – mondta el az Észak-Magyarországnak Lestár Máté, Marci édesapja, aki hozzátette azt is, hogy a gyermeke nem fél a magasságtól sem. 

A daru irányításában Billinger Norbert daruvezető volt a kisfiú segítségére, aki nagyon gyorsan belejött a daruirányításba. 

„Marci nagyszülei a Diósgyőri várnál laknak, és ott nap mint nap látja a darukat, amik a várrekonstrukción dolgoznak, és mindig mondta nekünk, hogy szeretne felmenni egy ilyen munkagépre” – mondta Marci édesapja. 

„Van rá esély, hogy a jövőben ilyen munkakörben dolgozzon Marci, hiszen a lelkesedése töretlen a gépek iránt, otthon van neki egy teljes munkagépparkja, amellyel nagyon szeret játszani” – mondta el Lestár Máténé, Marci édesanyja, aki azt is hozzáfűzte, hogy a gyermeke tervei között szerepel, hogy építész lesz vagy mérnök, hogy majd ilyen nagyobb munkagépekkel tudjon foglalkozni. „Mivel még csak hétéves lesz, így ez még biztosan változhat, de az biztos, hogy munkagépekkel fog foglalkozni” – tette hozzá az édesanya. 

Marci a daruzás végén elmondta, hogy nagyon élvezte, de azért egy kicsit izgult az elején. 

A kívánság teljesítésében dr. Kiss János országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) volt segítségünkre, aki fontosnak tartotta, hogy Marci felejthetetlen élménnyel térjen haza.

(A borítóképen: Kolozsvári Zoltán projektvezető, dr. Kiss János országgyűlési képviselő, Lestár Marci, Lestár Máté édesapa, Lestárné Zsuzsa nagymama, Lestárné Ildikó édesanya, Billinger Norbert darus | Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában