Miskolci Egyetemi Napok

2022.05.08. 09:00

Jön a MEN: mindenkit vár az egyetem

Mára a MEN a régió meghatározó tavaszi fesztiváljává vált.

ÉM

Miskolci Egyetemi Napok - MEN

Idén tavasszal újra együtt bulizhatunk a Miskolci Egyetemi Napokon, azaz a MEN-en az észak-magyarországi régió meghatározó tavaszi fesztiválján. A május 12-én induló háromnapos rendezvény kapcsán sajtótájékoztatót tartott pénteken prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Maksa Balázs, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Maksa Balázs, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, és Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Fotó: Bujdos Tibor

Színes programok

– Fontos az oktatás és a kutatás, de a teljes élethez a szórakozásra is szükség van, melyhez az egyetem akár a sport vagy a kollégiumi elhelyezés terén kimagasló infrastruktúrával rendelkezik. A MEN ugyanúgy hozzánőtt már az egyetem hírnevéhez, mint a selmeci hagyományok felelevenítése, és igyekszünk egyre magasabb színvonalat biztosítani, így mára a MEN a régió meghatározó tavaszi fesztiváljává vált – fejtette ki prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

Maksa Balázs, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke felidézte: a Miskolci Egyetemi Napok közel fél évszázados hagyományokkal rendelkező hallgatói rendezvény, amelyet először 1977-ben rendeztek meg. A megújult MEN-nek két fő pillére van, az egyik az egyetemi hagyományok őrzése, melynek részét képezi a diákrektor-választás, a másik új vonulata a fiatalok ezreit vonzó színes, szórakoztató és zenei programok – mondta el az elnök.

A programon a húzónevek a Halott Pénz és Majka (Majka helyett a Tankcsapda - a szerk.), de fellép Beton.Hofi, Dzsúdló és az elmaradhatatlan Korda György és Balázs Klári duó. A legkeményebbek pedig akár egy klasszikus Kerozin-koncerten is tombolhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában