Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola

2021.12.18. 20:00

Vakvezető kiskutyák: közeleg az ebkeresztelő

U betűs névötleteket várnak a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola legfiatalabb vakvezetőjelöltjei számára.

DA

A legújabb négylábú apróságok már elmúltak háromhetesek, ami azt jelenti, hogy a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola hagyományai szerint hamarosan megkapják a nevüket. A kutyakeresztelőhöz a szervezet a követői segítségét kéri. Közösségi oldalán, a december 11-ei bejegyzés alatt, kommentben lehet javasolni U betűvel kezdődő ebneveket.

 

A legjobb ötletek közül Bóbita kutyus sorsolja majd ki azokat, amelyeket a picik megkapnak öthetesen.

 

Napról napra fejlődnek

 

– A kicsik egyik napról a másikra sokat fejlődnek, nyugodtak, gyönyörűek, és már ügyesen járnak. A szemüket a Mikulást megelőző napokban nyitották ki, úgyhogy érkezésére mindannyian rácsodálkoztak. Egyedi testi jeleik miatt könnyű őket megkülönböztetni, ellentétben anyukájuk előző kiskutyáival, akik mind a tizenegyen sárgák voltak – tudtuk meg Ménesi Gizellától, Zina anyakutya önkéntes gondozójától.

 

– A nagyobb kölykök igazi díjbirkózók, gyorsan teleszippantják magukat tejjel, aztán alszanak, heverésznek. A kisebbek kevésbé ügyesek, úgyhogy némi segítséggel megkapják az esélyt arra, hogy ne kelljen mindig versenyezniük, és külön szophatnak. A negyedik héttől szilárd táplálékot is kaphatnak. Zina és csemetéi egy nyugodt szobában laknak, meleg és világos a helyük. Ide nincs bejárása a család macskáinak és a többi kutyának. Az anyakutya szabadon mozoghat az egész lakásban, gyakran kijár a kertbe, aztán siet vissza a kicsikhez. Minden reggel szükséges a kölykök testsúlymérése, emellett a tenyészszuka napi háromszori etetése. A picik alatt cserélni kell a lepedőt, de a többit Zina ösztönösen elvégzi. Tökéletesen tisztán tartja csemetéit, akik fényesek és jó szagúak. A befogadó család teljesen nyugodtan tudja élni az életét az apróságok mellett.

 

(A borítóképen: A picik egyik napról a másikra sokat fejlődnek)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában