sakk

2021.10.17. 13:00

Sakkjátékot oktat a történelemtanár

Az edelényiek nemzetközi mestere nyerte a főcsoport versenyét a szeniorok között.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A 6 Puttonyos Borfalu októberben rendszeresen otthont ad a szépkorú sakkozóknak. A múlt szombaton negyvennégyen ültek asztalhoz és vívtak hétfordulós versenyt. Az ötven éven felüliek között Kiss Pál, az Edelényi VSE éltáblása magabiztosan szerezte meg az első helyet: hat partit megnyert, csupán egyszer remizett, így egy teljes pontot vert a második helyezett mezőkövesdi Éberth Zoltánra.

Edzősködik

– Sokadjára nyertem Tarcalon – mondta a XII. Aszú Kupa nyertese, majd hozzátette: – Szeretem az ottani környezetet és a hatvannégy kockás műfaj űzésére kiválóan alkalmas termet. Amennyiben jól számolom, a hegyaljai községben arattam hatvanadik tornagyőzelmemet, így pályafutásom fontos állomásához érkeztem.

Kiss Pál a civil életben is jeleskedik: történelem szakos általános iskolai tanári végzettséggel rendelkezik, most azonban nem a históriát oktatja, hanem a sakkot.

– Több egri és a hevesi megyeszékhely környéki intézményben edzősködöm – folytatta. – Az óvodásoktól kezdve egészen a tizennyolc éves korosztályig mintegy hetvenen járnak hozzám, és remélem, hogy egyikük-másikuk sokra viszi majd az életben.

(A borítóképen: Kiss Pál hatvanadik tornagyőzelmét Tarcalon aratta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában