Nemzetközi sakkverseny

2021.10.02. 18:30

Négy ország sakkozója mérte össze tudását

Hetedik alkalommal rendeztek a tarcali 6 Puttonyos Borfaluban nemzetközi egyéni sakkversenyt.

Bacsó István

A helyi önkormányzat és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség közös projektje ismét sikeres lett: hetedik alkalommal rendezték meg a tarcali 6 Puttonyos Borfaluban a Chess in the City 2021 – VII. Tarcal Open elnevezésű nemzetközi egyéni sakkversenyt. A két csoportban lebonyolított versenyen négy ország negyvenhat sakkozója vette fel a küzdelmet. A francia, román és a hazai sakkozók mellett most először Írországból is volt induló. A játékosok között nagymester és több FIDE-mester is lépegetett a bábukkal.

Megtudtuk: évről évre növekszik a hölgyek és az utánpótláskorú fiatalok száma a megmérettetésen, amely a sportág jövője szempontjából is biztató. A rangos, körmérkőzéses lebonyolítású A csoportban igen éles verseny alakult ki, ahol meglepően kevés volt a remik száma, és végül a miskolci KisBocsok 18 éves mestere, Pribelszky Bence végzett az élen az Edelényi VSE FIDE és a budapesti Meritum Egyesület mestere előtt.

Kiélezett küzdelem

A 2000 Élő pont alattiak versenyében a B csoportban is igen kiélezett küzdelem volt. Itt négyes holtversenyben a Buchholz-pontszámítás döntött az edelényi Galkó Attila javára, aki veretlenül lett bajnok az ezüstérmet szerző nyíregyházi Görömbei Bálint és a bronz­érmes szentesi Hajdú István előtt. Kovács Kristóf, a DVTK 11 éves ifjú titánja lett a negyedik.

A győztesek díjait Koncz Zsófia fővédnök, a térség országgyűlési képviselője, Butta László, Tarcal polgármestere és Gurály László András, a B.-A.-Z. Megyei Sakkszövetség elnöke adta át.

(A borítóképen: Izgalmas versenyek a sakktáblákon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában