ingyenes sporteste

2021.09.07. 18:30

Online sporteste többféle korosztálynak

A négy fal között biztosít mozgási lehetőséget időseknek is a Magyar Szabadidősport Szövetség.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

A kontinens legnagyobb szabadidősport-programsorozata az Európai Sporthét. Ennek keretében szervezi ingyenes sportestéjét a Magyar Szabadidősport Szövetség #BeActive Night néven szeptember 25-én, 16-tól 24 óráig. A pandémiára való tekintettel idén rendhagyó módon a virtuális térben lesz az esemény. Az alkalmon az idősekre is gondoltak. A Nagyi szobában a Mozgásélmény Szenioroknak Program trénereinek óráiba és 3-1-2 meridián tornába kapcsolódhatnak be az érdeklődő szépkorúak online, a beactivenight.hu felületen.

Virtuális lakásban

– A rendezvény célja, hogy a lakosság otthonaiba elvigyük a mozgást, és kedvet csináljunk az egészséges életmódhoz. Ehhez egy képzeletbeli lakás különböző részeit jelöltük ki, ahol eltérő mozgásformák tréningjei lesznek elérhetőek az interneten – mondta Fidel-Mészáros Zsuzsanna, a Magyar Szabad­idősport Szövetség munkatársa, a Mozgásélmény Szenioroknak Program egyik szervezője. – A Nagyi szobán kívül a Családi nagyszobát, Fitnesz folyosót, Harmónia teret, Kihívások alagsorát és a Táncteraszt is berendeztük. Kifejezetten erre a sportos estére készítettünk a különböző korosztályú, nemű és más-más erőnlétű embereknek megfelelő oktatóvideókat, amelyeket mindenki a saját számítógépe előtt tud követni a számára legszimpatikusabb helyszínen, akár mackónadrágban vagy pizsamában is. Ki lehet majd próbálni a party ­dance fitness, a kangoo, a kondi mix, a zsírégető óra, az alakformáló, a body&mind, a pilates, a jóga, a gerinctréning, a fitbox, a zónaedzés, a saját testsúlyos edzés, a core training és a spartan kettlebell mozdulatait is. A megtekinthető foglalkozásokat hazánk legnépszerűbb oktatói és edzői tartják. A szenioroknak pedig az eddigiekhez hasonlóan Antal Miklós, Félegyházi Éva, Kovács Krisztina és dr. Tóth Miklósné szenior­tréner mutat be gyakorlatokat.

(A borítóképen: Dr. Tóth Miklósné szeniortréner mutat be gyakorlatokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában