magyar sajtó napja

2021.03.17. 13:00

Zöldi Anikó lett az év újságírója 2021-ben

Elsőként kapta online-os kolléga ezt az elismerést az Észak-Magyarország történetében.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Március 15-e a magyar sajtó napja, ilyenkor vehetik át az arra érdemesek a munkájukért kapott elismeréseket. Ez szerkesztőségünkben is hagyomány. Idén lapkészítő közösségünk titkos szavazáson Zöldi Anikót, a Borsod Online hírportálunk munkatársát választotta az év újságírójának. A díjat az ünnep alkalmából kollégánknak Csákó Attila főszerkesztő adta át.

Szereti a csapatot

– Nagyon megtisztelő, hogy az év újságírójának választott a szerkesztőség. A jelölésre sem számítottam, már az is meglepő volt. Az pedig, hogy elnyertem a díjat, hatalmas meglepetés volt számomra, hálás vagyok érte a kollégáimnak. Talán benne lehet ebben, hogy online szempontból az elmúlt időszak nehezebb volt számunkra. Nem a megszokott módon működtünk és hosszúra nyúltak a munkával teli napok. 2018 januárjában gyakornokként kerültem a céghez, majd ez év júniusától online szerkesztőként dolgozom.

A Borsod Online szerkesztése a feladatom negyedmagammal. Napi híreket közlünk és úgynevezett színes anyagokat készítünk. Kedvenceim a fesztiválbeszámolók, e mellé szeretnék megtanulni profin fotózni. A díjjal járó utalványt is fényképezőgép-tartozékok beszerzésére használom majd. Örülök, hogy itt dolgozhatom, mert egészen otthon érzem magam. A közvetlen kolléganőimmel olyanok vagyunk, mint egy család. Ha bárkinek problémája van, mindent meg tudunk beszélni és segítjük, támogatjuk egymást – osztotta meg gondolatait és érzéseit a díj­átadó után Zöldi Anikó.

(A borítóképen: Napi hírek és színes történetek szerzője és szerkesztője Zöldi Anikó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában