Rajzpályázat

2021.02.08. 17:00

Rajzolj zöld varangyot, nyüzsgő madárseregletet!

Több rajzpályázatot is hirdet az MME, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Apagyi Beáta

Forrás: MW

Fotó: Shutterstock

Az egyesület célja a „Keresd a zöldet!” című rajzpályázattal, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse az emberekkel hazánk különleges kinézetű és hasznos békafaját.

Bárki jelentkezhet

Ennek megfelelően a beküldött rajzoknak Magyarország leggyakoribb békáját, a zöld varangyot kell ábrázolnia. A versenyre a legkisebbektől kedve a felnőttekig bárki jelentkezhet. Minden kategóriában a három legjobb pályamunkát díjazzák a későbbiekben. A rajzokat kizárólag beszkennelve, elektronikus úton várják a kezdeményezők, a [email protected] címre, egy űrlap kitöltésének kíséretében, amit szintén a mme.hu oldalon találhatnak meg az érdeklődők.

Április 30-ig várják

Csak egyéni pályázatok benyújtására van lehetőség, az alkalmazott technikákat illetően pedig a grafit, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték vagy ezek ötvözete engedélyezett.

A beküldési határidő április 30-a, míg az eredményhirdetésre május 10-én számíthatnak a résztvevők.

A nyerteseket többek között e-mailben értesítik, valamint a www.mme.hu/khvszhonlapon tájékoztatják, ahol bárki megtekintheti az alkotásokat.

Azok, akik inkább a madár­etetőn nyüzsgő madársereget akarják megörökíteni, bátran részt vehetnek a Vendégek

a madáretetőn című rajzversenyen, amire március 5-ig küldhetik el műveiket az óvodások, az alsó és felső tagozatos iskolások.

Szárnyalhat a képzelet

A technika területén bátran szárnyalhat a gyermeki képzelet, hiszen az nincs külön meghatározva.

A kezdeményezők a pályamunkákat ebben az esetben is elektronikus úton, szkennelve, befotózva, jpg- vagy pdf-formátumban várják, feltüntetve az alkotó nevét és életkorát, a pályázati kategóriát és a saját vagy képviselője elérhetőségét.

Díjazás esetén postai úton is bekérik a munkákat – derül ki a tájékoztatóból.

(A borítóképen: Hálás téma a rajzpályázathoz a madáretetők közönsége)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában