szabadidő

2020.10.29. 19:30

Őszi szünet a Bükk csodái között

Használjuk ki az őszi szünetet, a Bükki Nemzeti Park izgalmas kirándulásokat kínál.

20201020 Miskolc, Lillafüred fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Az útóbbi hetek esőzéseinek köszönhetően gyönyörű látványt nyújt a Lillafüredi vízesést túristák tömegeit csalogatva ezzel.

Fotó: Kozma István

Óvatosságra int a koronavírus-járvány, amikor programot szervezünk az őszi szünetre.

A szakemberek azt ajánlják, menjünk a szabadba, mozogjunk sokat, a közös, családi kirándulások a gyerekek és felnőttek számára is sok-sok élményt nyújthatnak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai számos izgalmas túrát és látnivalót kínálnak az őszi szünetre. Közülük néhány már lezajlott, de van még olyan, amelyikhez csatlakozni lehet. Az sem baj, ha megyénk határain túl kalandozhatunk. Október 31-én folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozat, a Bükkaljai KőkulTÚRA. A túra során az érdeklődők megismerkedhetnek a kaptárkövekkel, kőbújókkal és sziklahelyiségekkel, valamint a védett terület egyéb természeti és kulturális értékeivel. Erre a túrára előzetesen kell jelentkezni. (Részletek a BNPI oldalán.)

Kerékpárral és gyalog

Aki azonban két kerékre pattanna még a téli hideg előtt, annak irány Szilvásvárad!

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a BNPI számára 15 hegyi terepre való e-bike-ot adott át. A kerékpárokat a nagyközönség a Szilvásváradi Kerékpárkölcsönzőn keresztül éri el. Érdemes kipróbálni a bringákat, ugyanis az elektromos rásegítésnek köszönhetően a kevésbé tapasztaltak számára is új távok és magasságok nyílhatnak meg. Szilvásváradról gyalog a Millenniumi tanösvényen felkapaszkodhatunk a Millenniumi kilátóig, megéri a séta, lenyűgöző színeit mutatja a Bükk vonulata, jó időben pedig akár a Magas-Tátra csúcsait is megpillanthatjuk.

Őszi színekben pompázik már a Hámori-tó partja is. Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően megduzzadt a lillafüredi vízesés is, az odalátogatókat lenyűgöző látvány fogadja. A kirándulás során érdemes felkeresni a lillafüredi Anna- és Szent István-barlangot, adnak kirándulási javaslatot a Bükki Nemzeti Park munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában