Esküvői fotópályázat 2019

2019.10.09. 10:00

Lakodalom hőségriadóban

Megannyi megható, érzelmes, vicces vagy romantikus képet és történetet ismerhettünk meg a 2018-as pályázat során, ezért úgy döntöttünk, hogy nem maradhat el a folytatás. Hogy mi lehet a története egyik-másik különleges helyszínen készült esküvői képnek? Sorozatunkban erre keressük a választ. Ezúttal a miskolci Fülöp házaspárral ismerkedhetünk meg.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fülöp Krisztina és Fülöp Dániel kapcsolata 7 éve, október 4-én kezdődött. Ugyanazon a munkahelyen dolgoztak, de mikor Krisztina először megpillantotta Dánielt, azonnal tudta, hogy „kell neki ez a fiú” – aztán így is lett. Eleinte inkább baráti volt a viszonyuk, mindketten érezték, hogy még nem jött el az ő idejük, és négy évet vártak, de hivatalosan 2016 óta már egy párt alkotnak.

Az eljegyzésük 2018. július 16-án, Krisztina születésnapján történt, ehhez kapcsolódik a vicces sztorijuk is.

Dániel ugyanis lebukott, egy héttel előtte. Akkor már egy éve együtt éltek, éppen indultak valahova, amikor a kocsinál a lánynak eszébe jutott, hogy otthon felejtett valamit. Mivel általában egy kulcsot visznek, ha együtt mennek el, elkérte Danitól és visszament a házba. Ahogy fogta a kulcsot, meglátta, hogy egy régi gyűrűje ott himbálózik a kulcstartón. Visszament a kocsihoz, nem szólt semmit, a fiú sem, holott abban a pillanatban eszébe jutott a gyűrű, ahogy odaadta a kulcscsomót.

Megbeszélték, hogy Krisztina születésnapján ünneplésképp elmennek vacsorázni, de a régóta kiszemelt étterem épp zárva volt. Így másik helyet választottak, utána sétára indultak a városban, majd egy laza koktélozás után a Déryné utcán tovább indultak a Hősök tere felé. Krisztina már a vacsora eleje óta izgult, hogy milyen körítéssel kapja meg végre azt a gyűrűt, de semmi nem történt. Végül leültek a szökőkúthoz, ahol végre valahára Dani letérdelt elé és feltette a kérdést. Krisztina természetesen igent is mondott, hiszen alig várta ezt a pillanatot. Mivel a leendő vőlegény mintának azt a gyűrűt választotta, amit a lány a mutatóujján hordott, nagy lett, úgyhogy a következő munkanapon mentek méretet cseréltetni.

Az esküvő 2019. június 15-én, az edelényi Merlot Borhotelben volt. Az eljegyzés után egy hónappal már elkezdték szervezni, mert mindenképp 2019-ben szerették volna megtartani. Egy keddi napon felkerekedtek, minden utánajárás és egyeztetés nélkül, hogy megnézzék ezt a helyet. Nem volt nehéz odatalálni, a kapu nyitva volt, kint egy tábla, hogy esküvő, amiről úgy gondolta a pár, hogy biztosan hétvégéről kint maradt. Felsétáltak és belecsöppentek egy esküvői fotózás középébe. A hely csodálatos volt és tudták, hogy itt, és sehol máshol nem lehet a menyegzőjük. A tulajdonos nagyon kedves volt, beszélgettek és hozta a 2020-as naptárat. Nekik azonban 2019-es időpont kellett, ami már nyárra nem volt. A tulajdonos látta, hogy Krisztina összeomlott, így várólistára kerültek, végül egy lemondás és egy csere miatt megkapták az áhított időpontjukat.

Hónapokkal előtte nézték az időjárást, mi várható, eső, hideg, mindenre felkészültek, de azt, hogy másodfokú hőségriadó lesz, senki nem gondolta volna. Úgyhogy közel 40 fokban történt a szertartás szabadtéren, a birtokon, ám ennek ellenére nagyon jó hangulatú lagzira sikeredett.

A fotózás koncepciójaként a menyasszony azt kérte, hogy a fotós kapja el a pillanatot, hogy őket adja vissza minden kép, ne egy beállított, bábuszerű jelenet köszönjön vissza a fotókon. A képen, amivel neveztek, teljes mértékben ők vannak, az ő személyiségük tükröződik vissza, osztotta meg velünk Krisztina. Helyszínül a borhotel és a saját kertjük is szolgált, mert természetközeli, kicsit mesevilágos környezetet szerettek volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában