Koncertajánló

2021.06.24. 15:00

A Republic esszenciája és Cipő emléke költözik a Gárdonyiba

Noha tavaly a pandémia miatt elmaradt, június 26-án, szombaton különleges vendégekkel és meglepetésekkel várja egy közös megemlékezésre a Cipő-rajongókat a Kék és Narancssárga Produkció.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: A zenekar fotója

Hihetetlen, de idén már nyolcadik éve, hogy nincs köztünk az ország egyik legismertebb énekese, a kilencvenes és kétezres évek ikonikus alakja, Bódi László Cipő. Róla szól majd a szombati koncert a Gárdonyiban, ahol olyan vendégzenészek is fellépnek, mint például Szabó Bundás András, a Republic hajdani hegedűse.

Az emlékezésé a főszerep

A Republic zenekar 23 éve alatt született mintegy 300 dalából merít a Kék és Narancssárga Produkció, ebből a repertoárból szemezgetnek. A legfőbb slágereket természetesen minden alkalommal kötelező jelleggel eljátsszák, közbeékelve olyanokkal, amik az idők során kicsit elsüllyedek az ismeretlenségbe. A 2014 óta működő miskolci zenekar az egykori Republic taggal, az egyébként szikszói születésű Tóth Zoltánnal kiegészülve lép fel, őt kérdeztük a szombati fellépés kapcsán:

– Ezen a koncerten sem lesz ez másképp, azonban műsor tematikája mindenképp az emlékezésé, ami hosszabb lett, mint egy átlagos koncert. Lesz egy-két exkluzív meglepetés is, amit nem árulnék el előre. Az egész este Cipő emlékéről szól majd – árulta el Tóth Zoltán, egykori Republic gitáros. – Fontos megemlítenem, hogy a régi, eredeti Republic-esszenciából táplálkozik a banda, a hosszú évek alatt belefektetett munka mostanra tökéletesen hozza a hajdani idők hangzásvilágát, kívülállóként is mondhatom, csak itt hallható ez a megszólalás és hangulat. Valami titokzatos körülmény miatt, amit én sem ismerek, valamiért egyedül itt érzem ezt – tette hozzá.

Indul a nyár és a közönség számos más helyen is találkozhat még a bandával a mostani, miskolci bulin kívül is, ezekről folyamatosan hírt adnak Facebook-oldalukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!