haon-sportoldal

2013.02.07. 08:11

Most járt a taps a végén

Kézilabda - Meglepetéssel szembesültek a nézők a DVSC-Fórum–Ferencváros bajnoki előtt, ugyanis hiányzott a Loki két alapembere. A papírforma nem borult, nyert a Fradi Debrecenben, de legalább becsülettel küzdöttek a lokisták.

Kézilabda - Meglepetéssel szembesültek a nézők a DVSC-Fórum–Ferencváros bajnoki előtt, ugyanis hiányzott a Loki két alapembere. A papírforma nem borult, nyert a Fradi Debrecenben, de legalább becsülettel küzdöttek a lokisták.

Bíró Imre, a debreceniek vezetőedzője Szilágyi Ágnes távolmaradását bokasérüléssel magyarázta, míg Varsányi Nóra távollétét egyszerűen nem kommentálta. (A Napló úgy tudja, fegyelmezési okok miatt maradt ki a jobbszélső a keretből.) Szintén a találkozó előtti krónikához tartozik a szurkolók megnyilvánulása, akik előbb a Napló hasábjain üzentek a lányoknak, majd a Hódosban mutattak fel egy drapériát, melyen ez állt: „Akarat nélkül a címerhez nehéz felnőni!”

Tartották a lépést

Nem lehet tudni, igazából mi volt a legfontosabb motivációs tényező a debreceniek játékában, de most valóban küzdöttek. Való igaz, Elek Gábor a kulcsjátékosainak nem szánt főszerepet ezen a derbin, de mindig azt a csapatot kell legyőzni, amely éppen a pályán van. A DVSC nagyon jól tartotta magát a szünetig, bár voltak nagyon bosszantó momentumok, mint amikor kettős emberelőnyben nem sikerült gólt lőni, sőt a Fradi talált be Lajtos Nóra kapujába. A szünetben három góllal vezetett az FTC (12–15), ami két gólra olvadt egy nagyon formás akció végén szerzett Siska-góllal a térfélcsere után. Ettől közelebb azonban már nem tudott férkőzni a Debrecen a riválisához.

Amikre lehet építkezni

Viszont voltak olyan periódusai a meccsnek, amiből erőt meríthetnek a cívisek, például az a kőkemény védekezés, amivel hosszú percekig teljesen tanácstalanná tették a zöldek támadójátékát. Az ellenfél kapuja előtt Karalyos Orsolya játéka mindenképpen bizakodásra adhat okot, pláne akkor, ha majd erőben is utoléri önmagát. Végre Herr Anita több átlövése is a hálóban kötött ki, Bohus-Karnik Mercédesz jól használta ki a lehetőségeit, s kiemelendő Vörös Bettina produkciója, aki két technikailag nagyszerűen kivitelezett pimasz találattal örvendeztette meg a publikumot.

A mérkőzést végül 30–24-re nyerte a Fradi, de ez egy abszolút vállalható vereség volt a DVSC részéről, amit a hajdúsági B-közép tapssal hálált meg. A Loki legközelebb február 23-án, Székesfehérváron játszik bajnoki meccset.

HBN-BN

DVSC-FÓRUM-FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 24-30 (12-15)

Debrecen, 1200 néző. V: Kisfalvi, Péli

DVSC: LAJTOS - Slakta 2, Karnik Sz., KARALYOS 6, , Siska 2, Dakos 2, Simsik 1. Cs: HERR A. 5 (3), Vörös B. 2 (1), BOHUS-KARNIK M. 4, Láng. Edző: Bíró Imre

FTC: PASTROVICS - SUCH 4, Szucsánszki 3, DAJKA 7 (3), Cifra 3, Deáki 1, Szarka A. 1. Cs: Abramovics (kapus), Szamoránsky P. 2, TOMORI 4, Pena 3, LUKÁCS V. 2. Edző: Elek Gábor

Kiállítások: 4, ill. 14 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3

Az eredmény alakulása. 6. p.: 1-4. 14. p.: 5-7. 25. p.: 10-12. 36. p.: 13-19. 44. p.: 17-20. 55. p.: 21-27.

Mesterszemmel

Bíró Imre: - Megtisztelő volt egy BL-ben menetelő csapat ellen játszani, igyekeztünk felnőni a szintjükhöz. Örülök Karalyos Orsi eredményes visszatérésének, a támadójátékunkon és a védekezésünkön is sokat lendített.

Elek Gábor: – Elértük a célunkat, hiszen megszereztük a két pontot, s eközben több kulcsjátékost is sikerült pihentetni. Ehhez gratulálok a lányoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!