haon-sportoldal

2011.10.04. 14:00

Kivívták a felsőházat vízilabdás reménységek

Debrecen - Gyöngyösi: „százszázalékos gyorsasággal jutottunk fel az ország legjobb 10 csapata közé”.

Debrecen - Gyöngyösi: „százszázalékos gyorsasággal jutottunk fel az ország legjobb 10 csapata közé”.

A pólós tehetségek új fejezetet nyitottak a debreceni vízilabdázás történetében, hiszen az alsóháznak búcsút intve az egyesület történetében először szerepelhetnek a legjobbak között.

A hajdúsági fiatalok két héttel ezelőtt előbb Pécsen, majd hazai pályán a Szeged ellen szenvedtek vereséget. A fiaskókat követően szertefoszlani látszottak a remények, hogy a cívis legények az országos fiú utánpótlás bajnokság felsőházában folytathassák a szereplést a következő idénytől. Néhány nappal később, a kiírás pontos ismeretében mégis felcsillant a reménysugár, kiderült ugyanis, amennyiben mindhárom alakulat legyőzi az OSC-t, az ifjúságiak pedig mindössze két találattal bizonyulnak jobbnak fővárosi ellenfelüknél, abban az esetben a helyezési számok és az összesítés alapján a Debrecen utánpótlás csapatai kvalifikálják magukat a felsőház küzdelmeibe. A cívisvárosi fiatalok ennek fényében szálltak medencébe a hét végén – előbb a serdülők, majd a gyermekek arattak magabiztos sikert, az ifiknek pedig egy nagyon izgalmas véghajrát követőn sikerült megtartaniuk kétgólos előnyüket. A gyermekek a harmadik, a serdülők és az ifjúságiak pedig a második helyen végeztek, így az összesítés alapján a hajdúsági tehetségeknek sikerült kivívniuk a felsőházban való indulás jogát – közel két év alatt a nulláról a csúcsra érve. A felsőházban öt fővárosi és öt vidéki együttes szerepel, immáron a DVSE-vel kiegészülve.

Boldog a mester

- Maximálisan elégedett, és nagyon boldog vagyok, óriási sikert könyvelhet el a debreceni utánpótlás! Elértük azt, amit – megmondom őszintén – nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan sikerül. Tulajdonképpen százszázalékos gyorsasággal jutottunk fel az ország legjobb 10 csapata közé, és ez azt jelenti, hogy ezzel az utánpótlásunk ott van a világ élvonalában, hiszen nagyon erős a magyar vízilabdázás. Számunkra ez nagyon nagy öröm, hogy a nehézségek ellenére is sikerült – más már beletörődött és feladta volna, hogy úgyis lehetetlen. Mi azonban hittünk benne, küzdöttünk szívvel-lélekkel, és most itt vagyunk. Ez a szezon tanuló- és fejlődési év lesz – főként a serdülők és az ifik számára –, ahol akad egy-két kiemelkedő csapat, aki meg fog minket verni, de a nagy részével véleményem szerint partiban leszünk – mondta kitörő örömmel Gyöngyösi András, a fiatalok mestere.

Kellemetlenkedni akarnak

- Gratulálok az egész debreceni utánpótlásnak a felsőházba kerüléshez, hiszen óriási dolog, amit elértek, és köszönjük azoknak az embereknek, akik ezt lehetővé tették számunkra! Boldog vagyok, hogy a hazai pályán aratott győzelmünkkel, ha csupán egy kis szelettel, de hozzájárultunk a sikerhez. Három hónapja dolgozok együtt a csapatommal, még vannak alapvető hiányosságaink, de magunkhoz képest nagyon sokat fejlődtünk. Biztos vagyok benne, hogy ezeket tavaszra pótoljuk, és az élcsapatok számára egy kis kellemetlen gárda leszünk – bizakodott Zoufal Norbert, a gyermekek edzője.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!