Gazdaság

2015.10.14. 09:58

Hogyan lehetsz nagyszerű toborzási specialista?

<strong>Toborzási területen szeretnél elhelyezkedni? Vagy már évek óta dolgozol a szakmában és szeretnéd kihozni magadból a maximumot? Összegyűjtöttük azokat az alapvető tulajdonságokat, amelyek szükségesek egy sikeres toborzási specialista számára.</strong>

Toborzási területen szeretnél elhelyezkedni? Vagy már évek óta dolgozol a szakmában és szeretnéd kihozni magadból a maximumot? Összegyűjtöttük azokat az alapvető tulajdonságokat, amelyek szükségesek egy sikeres toborzási specialista számára.

Magabiztosság

Manapság a toborzás elég népszerűvé vált, kimondottan az extrovertált emberek körében. Nem véletlen, hiszen a munkakör magába foglalja a hatékony kapcsolatépítést, a könnyed kommunikációt temérdek emberrel, melyhez a magabiztossá határozottan előnyös. Egyrészről fontos, hogy bízz önmagadban, másrészről pedig ezt kell tanácsolnod a jelölteknek is.

Jó kommunikációs készség

Nagyon fontos, hogy kiváló kommunikációs készséggel rendelkezz telefonon, e-mailen és szemtől szemben való beszélgetés során egyaránt, hiszen a toborzás a hatékony kommunikációra támaszkodik. Jó hír, hogy a megfelelő kommunikáció fejleszthető, tanulható.

A rokonszenves szakmai kapcsolatok kiépítése a jelöltekkel és az ügyfelekkel egyaránt, elengedhetetlen a jövőre nézve. Ha meg van az összhang, a bizalom is erősödik. Ha pozitív visszajelzést kapsz valószínű, hogy a legközelebb is veled szeretnének majd dolgozni, illetve nyugodt szívvel ajánlanak majd másoknak.

Erős értékesítői véna

A toborzás tulajdonképpen értékesítés. Először el kell adni a szolgáltatás az ügyfélnek, majd a jelöltet kell meggyőzni arról, miért olyan remek lehetőség az állásajánlat számára.

Célvezérelt

A toborzók általában jutalékos rendszerben dolgoznak, az elismerés, a fizetés a kitűzött célok megvalósításával van arányban. Szükséges, hogy jól tudj teljesíteni nyomás alatt is és ne ijedj meg a komoly erőfeszítésektől sem a cél érdekében.

Figyelemmegosztás

A különböző projektek közötti zsonglőrködés kemény odafigyelést igényel. Számos megrendelésre kell, más-más pozíciókra megtalálni a releváns jelölteket. A hatékony időbeosztás és a figyelemmegosztás létfontosságú.

Türelem

Mint mindenhol, ebben a munkakörben is előre nem tervezett fordulatok következnek be. Az interjúra új időpontot kell egyeztetni az utolsó pillanatban, hosszas próbálkozások után sem sikerül megtalálni a megfelelő jelöltet. Kulcsfontosságú, hogy a stresszes szituációkat türelemmel kezeld.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!