Foci vb 2022

2022.12.13. 22:06

Messi és J. Álvarez vezérletével

Magabiztos győzelemmel jutott be a vasárnapi labdarúgó vb döntőbe Argenítna.

ÉM

Messi 11-esből szerzett vezetést Argentínának

Fotó: AFP

A labdarúgó világbajnokságon, Katarban tegnap az első elődöntőt rendezték, a négy évvel ezelőtti ezüstérmes Horvátország a kétszeres világbajnok Argentína ellen lépett pályára. Utóbbiaknak volt miért visszavágnia, hiszen a legutóbbi vb-n, Oroszországban, a nyolcaddöntőben kikaptak az európai válogatottól.

Azt nem lehet mondani, hogy nem próbált meg focizni a két csapat az első félidő első felében, de azt sem lehet állítani, hogy ez jó játékot hozott. Azt pedig végképp nem, hogy lettek volna helyzetek. Az első lövésre 26 percet kellett várni, ekkor Enzo Fernández 20 méterről próbálkozott, Liovakovic viszont védett. Nem sokkal később, a túloldalon Perisic előtt adódott lehetőség, de a felső léc fölé perdített. Néhány másodperccel ezután pedig büntetőhöz jutott a dél-amerikai gárda: a 32. percben J. Alvárez húzott a kapu felé, Enzo Fernández passzával, majd elhúzta a labdát a kapus mellett, aki ráugrott. A megítélt 11-est Messi vágta a bal felső sarokba (1-0). A hátrányba került horvátok megpróbálták fokozni a nyomást, vesztükre. Ugyanis a 42. percben labdát veszítettek az ellenfél térfelén, a labdával Messi indította J. Álverezt, aki befutott a 16-oson belülre, előbb Juranovicról pattant vissza elé a labda, majd Sosáról, a dupla szerencse után pedig 5 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-0). A 43. percben Mac Allister fejesével lett majdnem három.

A térfélcserét követően, 13 perc játék után Messinek volt esélye a duplázásra, közeli lövését védte Livakovic, a túloldalon Lovren fejesét hatástalanították a védők. A 69. percben eldőlt a meccs, Messi és J. Álvarez gondoskodott erről. Előbbi becsapta védőjét, majd jobbról, az alapvonal közeléből visszatette a labdát a támadónak, aki az öt és felesről kapuba küldte a passzt (3-0). A 73. percben Perisic révén született meg az első kaput eltaláló horvát lövés, majd Orsic csavart a kapufa mellé. A 83. percben Mac Allister pár centivel tévesztette el a kaput, de ennek már nem volt jelentősége.

A vasárnap 16 órakor kezdődő döntőben Argentína ellenfele – a szerdán este 20 órakor kezdődő – Marokkó – Franciaország elődöntő győztese lesz.

Labdarúgó-vb: elődöntő

Argentína – Horvátország 3-0 (2-0)

Loszail, 88 966 néző. V.: Orsato (olasz).

Argentína: E. Martínez – Molina (Foyth, 86.), C. Romero, Otamendi, Tagliafico – Enzo Fernández, Paredes (L. Martínez, 62.), Mac Allister (Correa, 86.) – De Paul (Palacios, 74.) – Messi, J. Álvarez (Dybala, 74.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (Orsic, 46.) – Modric (Majer, 81.), Brozovic (Petkovic, 50.), Kovacic – Pasalic (Vlasic, 46.), Kramaric (Livaja, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.

Kiállítva: Mandzukic (edző, kispadról, 35.)

Gólszerző: Messi (34. – 11-esből), J. Álvarez (41., 69.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!