Foci vb 2022

2022.11.27. 18:58

Fordított a horvát válogatott

A kanadaiak újabb vereségükkel nem kerülhetnek be a nyolcaddöntőbe.

Kramaric (elől) két góllal terhelte meg a kanadai kaput

Fotó: AFP

Labdarúgás. A labdarúgó világbajnokság F-csoportjában, a 2. forduló zárómérkőzésén Kanada jobban kezdett, A. Davies révén megszerezte történelmének első vb-találatát. A juharlevelesek részéről azonban a jó folytatás elmaradt, az első játékrész második felében előbb Kramaric egyenlített, majd a 44. percben Livaja góljával már a kockás mezeseknél volt az előny. Az európai válogatott, a négy évvel ezelőtti vb-döntős rutinja, tudása a második félidőben – az eredmény után futó Kanadával szemben – újabb találatot eredményezett, Kramaric második góljával eldőlt a meccs. A hosszabbításban az már csak hab volt a horvát tortán, hogy Majer góljával háromra nőtt a különbség. Kanada, mivel második mérkőzésén is pont nélkül maradt, nem juthat tovább a csoportból. 


F-csoport, 2. forduló
Horvátország – Kanada 4-1 (2-1)
al-Rajjan, 44 374 néző. V.: Matonte Cabrera (uruguayi).
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, B. Sosa – Modric (Pasalic, 86.), Brozovic, Kovacic (Majer, 86.) – Livaja (Petkovic, 60.), Kramaric (Vlasic, 72.), Perisic (Orsic, 86.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Kanada: Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – Laryea (Hoilett, 62.), Hutchinson (Adekugbe, 72.), Eustaquio (Ismael Koné, 46.), A. Davies – Buchanan, Larin (Osorio, 46.), J. David (Cavallini, 72.). Szövetségi kapitány: John Herdman.
Gólszerző: Kramaric (36., 70.), Livaja (44.), Majer (94.), ill. A. Davies (2.).
A csoport állása: 1. Horvátország 4 pont, 2. Marokkó 4 pont, 3. Belgium 3 pont, 4. Kanada 0 pont.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!