ERDON Bulvár

2008.08.08. 10:01

Ingyen tekinthető meg a Feszty-körkép

<p>Augusztus 20-án - előzetes regisztráció mellett - bárki ingyenesen megtekintheti az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparban látható Feszty-körképet.</p>

A várható óriási érdeklődésre való tekintettel a látogatóknak előre kell jelezniük igényüket a park ügyfélszolgálatán, ha a Szent István-napon szeretnék megnézni a monumentális műalkotást - mondta el Varga Márta, a Csongrád Megyei Önkormányzat szóvivője.

Azok, akik nem kívánnak élni az ingyenes belépés lehetőségével, szintén megtekinthetik az ünnepnapon a Feszty-körképet - ők az 1896 forintos millenniumi jegy megvásárlásával támogathatják a műalkotás megóvását -, de a gördülékeny szervezés miatt érdemes nekik is regisztrálniuk - tette hozzá a szóvivő.

A Csongrád megyei Szent István-nap lovasversenyekkel kezdődik, majd délután az ünnepi megemlékezést követően többek között koncertekre, az István a király rockoperára, barantabemutatóra, vívásoktatásra és pónilovagoltatásra várják az érdeklődőket. A nap sztárvendége az Edda legendás énekese, Pataky Attila lesz.

A Feszty Árpád festőművész vezetésével, neves alkotók közreműködésével készült, először 1894-ben bemutatott körkép az utóbbi időkben főként amiatt nőtt az érdeklődés, hogy az elmúlt évtized elmulasztott fejlesztései miatt az alkotásnak helyt adó Rotunda beázik, s ezzel veszélyezteti a felbecsülhetetlen értékű művet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!