Életstílus

2018.01.07. 18:42

Téli virágzás a kiskertben

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Talajtakaró, lombhullató, télálló, a fényviszonyokra túlzottan nem érzékeny.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Talajtakaró, lombhullató, télálló, a fényviszonyokra túlzottan nem érzékeny.

A téli jázmin az egyik legkorábban virágzó díszcserje. Nem a tavasz hírnöke, hanem éppen a tél virága, így érdemes a kertünkbe, udvarunkra ültetni, ha már januárban, februárban szeretnénk virágokban gyönyörködni.

A téli jázmin Kínából származó, virágos díszcserje. Az olajfafélék családjába tartozik. Talajtakaró, lombhullató, télálló, a fényviszonyokra túlzottan nem érzékeny. Ha januárban tartósan fagypont fölött van a hőmérséklet – mint ezekben a napokban –, akkor máris virágot bont, ha fagyok vannak, akkor azok elmúlta után, maximum áprilisig. Virágaik színe sárga és csillag alakú, még a levelek előtt megjelennek. A virágok az előző évi hajtásokon jönnek. A napos helyet és a nedves talajt szereti, de a részleges árnyékot is eltűri. Kedveli a lejtős talajt, támfal tetejére is ültethetjük. Ajánlott háromévenként visszavágni, a metszést pedig mindig virágzás után végezzük.

Ha szeretnénk téli jázmint ültetni, azt tavasztól őszig megtehetjük. Szaporítása, hajtásdugvánnyal vagy dugványozással történik.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában