Bulvár, celeb

2015.07.28. 14:12

Az IBM szuperszámítógépe megmondja, milyen ember Orbán Viktor

A számítógépek megint tettek egy lépést a világuralom felé. Itt van egy tök egyszerű weboldal, amibe beírsz 100 szót és komplett személyiségelemzést ad rólad.

A számítógépek megint tettek egy lépést a világuralom felé. Itt van egy tök egyszerű weboldal, amibe beírsz 100 szót és komplett személyiségelemzést ad rólad.

100 szó. Száz!!! Valakivel órákon át beszélgetsz és azt mondod, szinte semmit nem tudsz róla. Erre jön az IBM Watson szuperszámítógép és néhány Facebook posztból olyan elemzést ad, hogy meglátván, az összes pszichológus a karrierváltáson gondolkozik. Kipróbáltuk, az algoritmus ijesztően pontos. Szándékosan nem egy új szöveget kreáltunk, nehogy manipuláljuk a rendszert. Helyette inkább fogtunk egy korábbi szabadon választott bejegyzést és azt használtuk. A gyors elemzés után a szerzője csak elismerően bólogatott. Igen, ez ő.

Egyelőre angol és spanyol nyelven működik, de a felhasználási lehetőségei már most elképesztőek. Gondolj csak bele, ott ül melletted a kollégád, fogod az egyik általa írt e-mailt, beteszed és máris megtudod, ki is ő valójában. Ez az eszköz lehet minden HR-es álma és álláskereső rémálma. A jelentkező motivációs leveléből már meg is tudhatunk mindent - ha úgy alakul, interjúra sem kell behívni.

Az algoritmus által készített elemzés két részből áll: van egy szöveges leírás és számmal is értékel több kategória és alpont alapján. Itt lehet kipróbálni!

Puszta kíváncsiságból Google Translate segítségével bevittük Orbán Viktor évértékelő beszédének egy részletét (tudjuk, a Google Translate baromi pontatlan, de csak a móka kedvéért).

Mit tudunk meg a program segítségével a miniszterelnökről?

  • nem érdeklődik a művészetek iránt, de alapvetően nagyon nyitott személyiség
  • nincs benne önfegyelem
  • nem szerény és nincs benne kompromisszumkészség
  • szeretetre van szüksége
  • nyitott az új dolgokra, a változásra
  • Vizuális elemzés:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!