Bulvár, celeb

2013.01.24. 15:52

Részben "önveszélyes bokormetszés" miatt rúgtak ki állásából egy tanárnőt

London, 2013. január 24., csütörtök (MTI) - Részben "előzetes veszélyfelmérés nélküli bokormetszés" indokával rúgtak ki állásából egy tanárnőt Nagy-Britanniában. A nő perelt, az iskola vesztett - első fokon.

London, 2013. január 24., csütörtök (MTI) - Részben "előzetes veszélyfelmérés nélküli bokormetszés" indokával rúgtak ki állásából egy tanárnőt Nagy-Britanniában. A nő perelt, az iskola vesztett - első fokon.A 43 éves Tracey Smith elbocsátását a sheffieldi iskola igazgatója azzal indokolta, hogy alkalmazottja megszegte egy tanuló esetében a fegyelmezés szabályait, rossz a kapcsolata kollégáival, és megsértette az egészségügyi és biztonsági előírásokat egy bokor megmetszésével. Utóbbit annyira nevetségesnek találta a bíróság, hogy összesen 70 ezer font - csaknem 25 millió forint - kártérítés megfizetésére kötelezte az iskolát.

A tanárnő és ügyvédje azzal érvelt a kárigény mellett, hogy az iskola igazgatója tönkretette a pedagógus szakmai jó hírét, nevét közzétette az elbocsátott személyek nyilvántartásában, amivel igencsak megnehezítette, hogy a tanárnő új állást találjon. A bíróság elrendelte a név törlését is a listáról - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!