Bulvár, celeb

2011.02.13. 23:02

Bakács: "80 ezerből kell megélnem"

<p>"Befizetek mindent és 80 ezer marad egy hónapra, ezt kell beosztani" - Bakács Tibor a Friziben beszélt arról, hogyan süllyed le a szalámilopásig.</p>

Vasárnap este a TV2 Frizbi vendége volt Bakács Tibor "Settenkedő", aki a nagy hírverést kapott szalámilopásáról és életkörülményeiről vallott Hajú Péternek.

Mindenekelőtt leszögezte: sokan azt hitték, hogy médiaheckről van szó, de sajnos nem az volt - kezdte történetét Bakács. Hogy hogyan süllyedt le ideáig az egy hosszú folyamat volt, ami alapvetően a válásával kezdődött.
- Ha előre átgondolom, hogy milyen következményei vannak, akkor a józan eszem visszatartott volna. De nem gondoltam át, olyan gyorsan történt az egész. Vásárolni mentem, tettem a kosárba néhány dolgot, megláttam a szalámit és arra gondoltam, hogy de jó lenne - számolt be Settenkedő. Mikor Hajdú Péter rákérdezett, hogy egyedül volt-e elmondta: a barátnőjével, de gyorsan hozzá is tette: őt nem akarja belekeverni. Tudatta: párja nem tudott arról, hogy mit csinált, nem beszélték meg, és az egész gyorsabban történt, mint ahogy most elmondta.
Majd arról számolt be, miután befizeti a jelzálogot, tb-t, egyebet 80 ezer forintjuk marad, ezt kell beosztani egy hónapra, emellett nem futja minőségi ételekre és egyszerűen megkívánta a szalámi ízét.
Arra a sokat hangoztatott vádra, hogy ha éhes volt miért nem mást lopott, úgy reagált: "Hogy miért nem csirkefarhátat loptam... Ne legyünk álságos, az nem olyan finom."
Többször is hangsúlyozta: tudja, hogy bűnös és a bírói ítélettől függetlenül valamilyen közösségi formában vezekelni fog.

 - Nagyapám szegényen halt meg, de soha nem lopott - mondta Bakács Tibor elgondolkozva - tudom,hogy ezzel a szegényeket sértettem meg. - A megaláztatással pedig nincs bajom, mindennek van mélyebb értelme, ennek is.
Kiderült: sokan állnak mellette. Közülük többen megkérdezték - mondta el Bakács - hogy miért nem szólt nekik, hogy ilyen rossz helyzetben van, de az újságíró szerint az emberi büszkeség a legfurcsább dolog, az eszébe se jutott, hogy odamenjen hozzájuk és megkérje őket, hogy hívják meg vacsorázni.


Hajdú Péter kérdésére elmondta: legjobban a gyerekei szeretete miatt aggódik, ők az eset óta nem állnak szóba vele. Megerősítette azt is: párja terhes, nyárra várják gyermeküket, ami még nehezebb helyzetet fog teremteni.
- Próbáltam dolgozni. Régen nagyon sok munkám volt, és fusztráló, hogy az elmúlt időszakban havi 4 órát tudtam dolgozni, miközben 25-30 éve vagyok a pályán, s elég nehezen tudnám átképezni magam.
A műsor végén  állásajánlatot kapott, Hajdú Péteren keresztül, még a műsor előtt jelentkezett egy online hírportál vezetője, tudatva, hozzá bármikor mehet dolgozni Bakács Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!