BOON Sziréna

2019.03.16. 12:41

Rendőrök és szabadnapos mentős élesztett újra egy balesetnél Miskolcon

Miskolc - Időben elkezdte az életmentő beavatkozást egy miskolci közlekedési balesethez riasztott járőrpáros egy szabadnapos mentőssel együtt, így megmentették a férfit.

Miskolc - Időben elkezdte az életmentő beavatkozást egy miskolci közlekedési balesethez riasztott járőrpáros egy szabadnapos mentőssel együtt, így megmentették a férfit.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei március 12-én 8 óra előtt Miskolcon, a Miskolctapolcai úton történt anyagi káros balesethez érkeztek meg. Az ütközésben három autó volt érintett, melyek közül az egyiknek a sofőrje elvesztette az eszméletét és az úttesten feküdt. A mentőszolgálat a sikeres életmentés kapcsán közzétett posztjában azt írja: a férfi rosszul lett vezetés közben, ezért ütközött a többi autóval. A többi sofőr emelte ki az autóból, és hívtak hozzá segítséget.

A férfinak már nem voltak életjelei, ezért a járőrök azonnal megkezdték az újraélesztését egy a helyszínen tartózkodó szabadnapos menőápoló közreműködésével, aki észlelve a balesetet kiszállt, és odament segíteni.

A mentőszolgálat munkatársai néhány perc múlva kiérkeztek, akik emelt szinten folytatták az újraélesztést, majd stabilizálták az állapotát a már ismét életjeleket mutató férfinak, és kórházba vitték. A mentőszolgálat hangsúlyozza: a férfi az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönheti az életét, ezért is nagyon fontos, hogy minél többen ismerjék a megfelelő mozdulatokat. Ezeket minden hónap utolsó hétfőjén bárki elsajátíthatja a Miskolci Mentőállomáson is, ahol ezeken a napokon 15 órától tartják a „hősképző alkalmakat”, vagyis oktatják a betérőknek a laikus életmentés fogásait.

ÉM


[related-post post_id="4156822"]

[related-post post_id="4108412"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!