BOON Sziréna

2019.02.19. 16:17

„Megdöglötök, kutyák!” - Beismeri inkább, csak tudjon végre dolgozni

Miskolc, Sajólád - Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt állt hétfőn a Miskolci Járásbíróság elé H. János és id. H. Pálné.

Miskolc, Sajólád - Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt állt hétfőn a Miskolci Járásbíróság elé H. János és id. H. Pálné.

Az ügyészi vádirat szerint 2017. augusztus 3-án érkezett bejelentés a rendőrségre azért, mert H. Jánosné kért intézkedést agresszív férjével szemben, mert el szeretett volna költözni otthonukból. A rendőrök a házba kísérték a fiatal nőt, hogy összecsomagolhasson. Ekkor azonban a férj édesanyja, a másodrendű vádlott szidalmazta őket, hogy feljelenti őket és meg fognak dögleni. Miután a fiatal nőt és gyermekét a rend­őrautóba ültették, az elsőrendű vádlott megkísérelte kinyitni a kocsi ajtaját, rohangált, ordítozott, az egyik rend­őrt lefogta. Közben a járőrök testi kényszert alkalmaztak, és erősítést hívtak. A férfi egy nagyobb követ vett föl, de felszólításra a földre dobta, majd kapát ragadva ment a rendőrök felé, azt ordítva, „megdöglötök, kutyák!”. Az egyikük ekkor elővette szolgáltai fegyverét és felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba a cselekményt.

Nem fogadta el

Az ügyész két év börtönt kért öt év próbaidőre felfüggesztve, pártfogó felügyelettel, a másodrendűre hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnsegédség miatt egy év börtönt javasolt két évre felfüggesztve.

H. János azt mondta, beismeri bűnösségét, szeretné minél hamarabb kialakítani jövőjét, és dolgozni jelenleg nem tud, mert házi őrizetben van. H. Pálné kifejtette, beismeri bűnösségét, sajnálja a történteket.

Dr. Pálmai Szabolcs bíró nem fogadta el a beismerő vallomást, mert annak egyértelműnek kell lennie. A bíróság ezért tárgyalásokat tűz ki az ügyben.

ÉM-TB


[related-post post_id="3591902"]

[related-post post_id="3585758"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!