BOON Sziréna

2017.07.03. 15:13

Panzió és családi ház lángolt, sósav szivárgott Borsod megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 158 alkalommal riasztották, amiből 66 műszaki mentés volt.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 158 alkalommal riasztották, amiből 66 műszaki mentés volt.

Családi házban keletkezett tűz miatt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit Miskolcra, a Mécses utcába június 27-én. A teljes terjedelmében lángoló ingatlanban az egységek kiérkezése előtt egy orvosi oxigénpalack felhasadt. A tűz oltása során a tűzoltók további három sértetlen propán-bután gázpalackot távolítottak el a házból. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az épület lakhatatlanná vált. A lakók ideiglenes elhelyezésében rokonaik nyújtottak segítséget.

Kigyulladt egy panzió tetőszerkezete Mezőkövesden, a Napfürdő úton június 27-én. Az eset miatt a mezőkövesdi, a mezőcsáti, az egri és a tiszafüredi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek munkáját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. A tetőtér lángjait a beavatkozó erők egy létra- és hat vízsugárral fojtották el. A tűz észlelését követően a panzióban tartózkodó vendégek idejében elhagyták az épületet, így senki sem sérült meg. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult.

Sósav szivárgott egy vasúti tartálykocsiból a Miskolc Rendező Pályaudvaron június 29-én. A káresethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot, a Katasztrófavédelmi Mobil Labort és a Regionális Műszaki Mentőbázis vegyi konténerét riasztották. A szivárgó anyag miatt a közelben álló huszonnyolc ingatlanból összesen hetvenhat lakónak kellett ideiglenesen távozni. Elhelyezésükre két autóbusz érkezett a helyszínre. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor gázkoncentráció méréseket végzett a helyszínen, az egység nem mutatott ki egészségre veszélyes értékeket a műszereivel. A szivárgó tartálykocsit a MÁV szakemberei biztonságos helyretolták, így a kárelhárítás a lakott területtől távolabb folytatódhatott, és a lakók alig egy óra elteltével visszatérhettek otthonukba. A beavatkozó erők a szivárgást megszüntették, és gondoskodtak a sérült vagon biztonságos elszállíttatásáról. Az eset során nem sérült meg senki.

Gabonatűz miatt riasztották a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat Kiscsécs külterületére június 30-án. A tűz mintegy harminc hektáron pusztította el a lábon álló gabonát a Kiscsécs és Girincs között fekvő mezőgazdasági területen. A lángokat az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el. A tűzoltók munkáját két munkagéppel segítették, amelyekkel körbetárcsázták a tűzzel érintett területet. Az eset során nem sérült meg senki, azonban az anyagi kár több millió forint.

Raktárépületben keletkezett tűz miatt riasztották a hivatásos tűzoltókat a miskolci Fonoda utcába július 2-án. A mintegy kétezer négyzetméter alapterületű, könnyűszerkezetes raktárban egy tehergépjármű, egy irodahelyiség, papír és műanyagáru, valamint alkatrészek égtek. A tűz körülbelül négyszáz négyzetméteren, valamint a raktár tetőszerkezetében okozott károkat. A lángokat a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával a miskolci, a kazincbarcikai, a tiszaújvárosi a szerencsi és az encsi hivatásos tűzoltók elfojtották. A tűzben nem sérült meg senki, az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indult.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!