BOON Sziréna

2017.02.08. 09:16

Baleset egy miskolci sütőüzemben - Rosszul lett a tárgyaláson a karját elvesztő férfi

Miskolc - Koscsó Richárd tizenöt millió forint sérelemdíjért perli volt munkáltatóját.

Miskolc - Koscsó Richárd tizenöt millió forint sérelemdíjért perli volt munkáltatóját.

A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Gecse Istvánné vezette tanácsa kedden folytatta annak a miskolci fiatal férfinak, Koscsó Richárdnak az ügyét, aki tavaly nyáron munkavégzés közben szenvedett balesetet, a tésztagyúró gép leszakította a jobb alkarját.

A betanított tésztagyártóként dolgozó Koscsó Richárd sérelemdíj megfizetése iránt indított peres eljárást.

Hibás volt a gép, de miért?

Mint portálunkon is olvashatták, 2016. június 30-án történt, amikor munkavégzés közben balesetet szenvedett a férfi: a száraztészta gyártó gép jobb kezét behúzta és jobb alkarját leszakította. Koscsó Richárd kereseti kérelmében 15 millió forint sérelemdíj megfizetésére kérte kötelezni alperest, korábbi munkáltatóját. Keresetében arra hivatkozott, hogy többször jelezte a gép hibáját, melynek javításáról munkáltatója nem intézkedett, és a munkavédelmi előírásokat nem tartották be.

Az ügyet bonyolítja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen „foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés” miatt. Az eljárás még javában tart, műszaki, munkavédelmi és orvosszakértői vizsgálatokat is folytatnak.

Közben – harmadik szálon – munkaügyi bírósági ügy is folyik a munkavédelmi hatóság kezdeményezésére, amely azt hivatott kideríteni, hogy betartották-e a munkavédelmi szabályokat a felek.

A péküzem vezetői szerint Koscsó Richárd – állításaival ellentétben – nem tájékoztatta felettesét, illetve a karbantartásért felelős munkatársát arról, hogy a tésztakeverő gép hibás volt és ezáltal alkalmatlan a használatra. Az ő álláspontjuk szerint a baleset kizárólag a férfi szabálytalan munkavégzése miatt történhetett.

Márciusra napolták el

A sérelemdíjért folyó per keddi tárgyalási napján a felek megerősítették álláspontjukat, azaz lényegében azt, hogy ők nem, hanem a másik fél felelős a baleset miatt.

A tárgyalást Koscsó Richárd ügyvédjének kérésére 10 perces szünettel kellett megszakítani, mondván védence egészségi állapota nem jó (ez látszott is Koscsó Richárdon a tárgyalás közben – a szerk.) és pihenésre van szüksége. A fiatalember, miközben kifelé ment a tárgyalóteremből, megbotlott és összeesett, de miután felsegítették, saját lábán kiment és néhány perc múlva folytatni lehetett a tárgyalást, amelyet végül is márciusra napoltak el azzal, hogy – az alpereses kérésére – három tanút idéznek be és igyekeznek beszerezni a rendőrség által kezdeményezett szakértői vizsgálatok eredményét.


Ki a felelős a súlyos következményű balesetért?

Miskolc - Munkáltatója szerint szabálytalanul használta a tésztakeverőt Koscsó Richárd.

 

Baleset egy miskolci sütőüzemben: dolgozóját vádolja a munkaadó

Miskolc - Munkaadója szerint súlyos hibákat követett el munka közben az a férfi, akinek egy miskolci pékségben leszakította a karját a tésztadagasztó gép még júliusban. A cég azután szólalt meg, hogy a szerencsétlenül járt férfi úgy döntött, bírósághoz fordul, mert szerinte munkaadóját terheli a felelősség a balesetért.

Megszólal a karját elvesztő miskolci férfi munkaadója!

Miskolc - Mint köztudott, június hónap végén szenvedett a munkahelyén végtagvesztéssel járó balesetet Koscsó Richárd. A szerencsétlenül járt fiatalember kálváriája bejárta a médiát, balesetét részletesen taglalva, összegezve kártérítési igényét, valamint az életjáradékra is precízen kitérve.<


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!