BOON Sziréna

2013.11.25. 14:15

Összevont eredményes razzia az ózdi Újtelepen

Ózd - Egykoron Ózd egyik legszebb családi házas lakóövezete volt az Újtelep. A falusi városrészben, a református és az evangélikus templom szomszédságában azonban már más idők járnak. Mindennaposak a betörések az állatkínzások, és más egyéb bűncselekmények is gyakran előfordulnak.

Ózd - Egykoron Ózd egyik legszebb családi házas lakóövezete volt az Újtelep. A falusi városrészben, a református és az evangélikus templom szomszédságában azonban már más idők járnak. Mindennaposak a betörések az állatkínzások, és más egyéb bűncselekmények is gyakran előfordulnak. Éppen ezért kezdeményezett a területi képviselő egy összevont ellenőrzés ezen a részen. A rendőrség, a közterület felügyelet, a kisebbségi önkormányzat és a gyepmesteri telep munkatársai is részt vettek az akcióban, ahol rajtütésszerűen, több szempontból is ellenőrizték az ingatlanokat és a lakókat.

Rend legyen és biztonság

- A város vezetése elhatározta magát a rend mellett - indokolta a razzia okait dr. Kósné Dargai Rita területi képviselő. - Azt szeretném elérni, hogy a választókerületben mindenki biztonságban érezze magát, ezért az ilyen jellegű ellenőrzésekre bárhol, bármikor számítani lehet. Újtelepen jellemzően kétfajta ember él. Az egyik, aki szeretne békében és nyugalomban tölteni a mindennapokat, a másik pedig az, aki igyekszik ezt megakadályozni. Kutyák tömeges szabálytalan tartása, ingatlanok visszabontása, betörések és lopások tapasztalhatók a telepen, ennek kívánunk véget vetni.

Oltás és chip nélkül

Az ellenőrzés reggelén betöréses lopás ügyében két gyanúsítottat vettek őrizetbe, ezért némelyest csúszott az összevont akció kezdete. A házkutatás során pedig olyan tárgyakat találtak, amelyek vélhetően szintén ehhez az ügyhöz kapcsolódnak. Újtelepen legtöbb dolga a gyepmesternek volt, hiszen nem kevesebb, mint 10 szabálytalanul tartott kutyát vittek el az udvarokról.

- A négylábúak nem voltak beoltva, nem voltak "becsippelve", ami januártól kötelező. Több haladékot hová adjunk ezeknek az embereknek - tette hozzá Popovics Tibor, a gyepmesteri telep vezetője. - Emellett több esetben fennállt az állatkínzás is, így a nap folyamán összesen 10 kutyát vittünk el a telepről. Napok óta nem adtak enni az állatoknak, ráadásul embertelen körülmények között tartották őket. A szabályokkal tisztában vannak, mégsem csinálnak semmit.

A közterület felügyelet munkatársai az ingatlanokat ellenőrizték. A lakcímbejelentések mellett a porták rendezettségét és az állattartás szabályainak a betartását. A helyszínen tapasztalt jogsértések miatt eljárások is indulnak majd - erősítette meg Fodor Gábor, a helyi közterület felügyelet vezetője. A nap folyamán tíz kutyát vittek el Újtelepről, egy köztisztasági szabálysértési eljárás indult, két esetben merült föl az állatkínzás és három közigazgatási eljárást is kezdeményeztek.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!