BOON Sziréna

2010.02.09. 13:11

Éhhalál és kihűlés veszélyeztette Babát

<p>Miskolc - Kihűlés veszélyeztetett egy a végletekig elgyengült lovat Miskolcon. A több sebből vérző hátasra a rendőrök találtak rá az Avasi városrészben.</p>

Egy lakossági bejelentés alapján az Avasi Rendőrőrs járőrei még február 6-án egy élelmiszerüzlet előtt, bérházakkal övezett területen találtak rá arra a földön fekvő lóra, amely szemmel láthatóan rendkívül legyengült állapotban volt. A szebb napokat megélt állaton több sebesülés volt, továbbá annyira le volt gyengülve, hogy nem tudott önerejéből felállni.

A kihűlés elkerülése érdekében tűzoltók is segítettek a Baba névre hallgató kancának. Az állatorvos szerint az állat életét csak a gyors és szakszerű beavatkozás menthette meg, ezért azonnal egy miskolci istállóba szállították a hátast.

Az Avasi Rendőrőrs állatkínzás vétsége miatt indított eljárást az ügyben egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben, azonban a nyomozásnak konkrét iránya van. A rendelkezésre álló információk szerint a ló gazdája egyszerűen otthagyta a nem olyan régen vásárolt lovát a földön, miután az éhségtől összerogyott - tájékoztatta portálunkat Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

Információs háttér

A Büntető Törvénykönyv szerint „aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!