boon-sportoldal

2018.03.21. 14:31

Élmezőnyben a Rabenland Rallye-n Hadikék

Miskolc - Hadik András és Igor Bacigál egy remek színvonalú, nemzetközi versenyen kezdte meg a közös pályafutását.

Miskolc - Hadik András és Igor Bacigál egy remek színvonalú, nemzetközi versenyen kezdte meg a közös pályafutását.

A miskolci ralis és navigátora néhány nappal a szezonnyitó egri futam előtt az osztrák Rabenland Rallye-n járt. A saját – egyébként elég gyors – tempójukat autózva, végül közvetlenül a dobogósok mögött, az abszolút negyedik helyen zártak.

Havasesőben csúszkáltak

- A magyar bajnokság első futama előtt nem vállaltunk ésszerűtlen kockázatot, mégis rendkívül hasznos volt az osztrák futam – vonta meg az elmúlt napok mérlegét Hadik András. – Olyan körülményekkel találkoztunk, amivel eddig még soha. Alaptétel, hogy bárhová megyünk, a külföldi szakaszok eleve bonyolultabbak, mint itthon bármelyik gyorsasági. E mellé még párosultak az extrém körülmények, ami tovább nehezítette a feladatunkat. Esős időben kezdtünk, majd az első nap végére felszáradtak a pályák, viszont a felhordásoktól az alapból csúszós utak még síkosabbá váltak. Másnap elég intenzívebben esett az eső, ami a hegyekben havas esővé változott, így keményen birkóznunk kellett az elemekkel. A száraz, aszfaltos teszthétvége tehát nem jött össze, viszont az csapadékos, csúszós körülményekbe alaposan belekóstolhattunk. Talán lesz olyan hétvége a magyar bajnokságban, amikor ennek majd a hasznát látjuk.

Hadik András és Bacigál Igor az osztrák megmérettetés után gyakorlatilag rögtön átteszi a székhelyét Egerbe. Március 23-a és 25-e között ugyanis hevesi központtal tartják meg a magyar bajnokság nyitó viadalát. A Credobus Eger Rallye két versenynapja alatt összesen húsz szakasz vár a benevezett párosokra.

Jöhet a hazai nyitány

- Pontosan a hazai nyitány miatt nem forszíroztuk Ausztriában a dolgokat, kimondottan tesztjelleggel álltunk rajthoz – folytatta Hadik András. – Arra is jó volt a múlt hétvége, hogy az új navigátorommal valamelyest összeszokjunk. Van még egy-két dolog, amit csiszolni kell, de bízom benne, hogy minél hamarabb tökéletesen fog működni az autóban kettőnk kapcsolata. Nagy kérdés, hogy Egerben milyen körülmények várnak ránk. Sok időnk nincs, az autót a vizes viszonyok miatt szinte teljesen szét kellett kapni. A fiúk átvizsgálják, összerakják aztán irány Heves. Egy hamisítatlan egri szezonnyitó vár ránk. Komoly mezőnnyel, nagyszerű riválisokkal. Bízom benne, hogy eredményesen nyitjuk a magyar bajnokságot, a hazai futam előtt sokat jelentene egy remek nyitány.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!