boon-sportoldal

2017.01.02. 14:16

Kajak-kenus célkereszt: már Tokió is benne van

Miskolc - Stílszerűen a Csorba-telepen búcsúztatták 2016-ot a kajakos, kenus szakemberek.

Miskolc - Stílszerűen a Csorba-telepen búcsúztatták 2016-ot a kajakos, kenus szakemberek.

A Diósgyőri Kajak-Kenu Sport Club trénerei az esztendők utolsó napján bázisukon, a Csorba-tónál található telepükön jönnek össze, ahol egy-egy pohár pezsgő (és étel) elfogyasztása közepette beszélgetnek, sztorizgatnak. Slisz Béla elnököt lapunk arra kérte, hogy röviden említse meg az előző év legjobb eredményeit:

– 2016-ban Viola Viktor harmadik volt kétszer a montemor-o-velhói egyetemi és főiskolai világbajnokságon, C-2 1000 és C-2 500 méteren, valamint szerzett egy ötödik helyet is – kezdte a szakember. – Az U23-as világbajnokságon a nyáron Minszkben hetedikek lettek a négyessel C-4 500 méteren, de ott fél másodpercen belül futottak be a többiekkel. Olyan szoros volt a verseny, hogy azt hitték, dobogósok, de sajnos végül nem lett meg. Fiókcsapatunk, a DKSC-Tiszalök tagja, Orosz Adrienn az EORV-n lett második K-1 200 méteren, körülbelül öt centiméterrel kapott ki. Visszatérve Viktorra: az egyest csinálja, ott kell az élbolyban lenni, és bízom abban, hogy összetérdel Bodonyi Andrissal, aki ugyan szegedi színekben versenyez, de előtte hosszú-hosszú időn keresztül voltak klub és párostársak. Ismert, hogy Hüttner Csaba lett nemrég a szövetségi kapitány, aki már nézegeti azokat az egységeket, azokat a versenyzőket, akik esélyesek lehetnek kijutni a 2020-as tokiói olimpiára. A férfiaknál kenuban csak a két 1000 méteres szám lesz a programban, úgyhogy ezt kell megcéloznunk.

Vannak még tervek

A telepen lezajlott 2016-os fejlesztésekről, és a klub előtt lévő további projektekről az elnök az alábbiakat mondta el:

– A 2016-os szövetségi pénzt, állami támogatást még nem kaptuk meg, de az egy évvel korábbi összegből megújult a gépkocsigarázsunk, a part közelében lévő edzői iroda, lezajlott a konditerem-pihenőszoba járólapozása, a villamoshálózat újravezetékezése, új armatúrák kerültek fel, kialakítottuk a vizesblokkot, a szennyvízelvezetést. Ami pedig 2017-ben valósul meg a 2016-os keretből: szeretnénk csinálni egy gondnoki lakást a kazánházból, fürdőszobával, konyhával ellátva, illetve „letennénk” négy-öt faházat, amelyek révén edzőtáborozási lehetőséget tudnánk biztosítani, akár a szövetségi kölyöktábor résztvevőinek, vagy akár serdülő, ifjúsági versenyzők számára.

Slisz Béla hozzátette: a DKSC kajakosainak, kenusainak minden verseny fontos lesz akár itthon, akár külföldön, az azokon való jó szereplés 2017-ben, de kiemelt esemény a felnőtt világbajnokság – bízva abban, hogy Viola Viktor ki tudja vívni a jogot az indulásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!