boon-sportoldal

2016.09.22. 15:41

Nagyon elégedettek a hatodik hellyel

Ónod, Tiszaújváros - Váczi Anita úgy érzi: a körülmények ellenére kihozta magából a maximumot.

Ónod, Tiszaújváros - Váczi Anita úgy érzi: a körülmények ellenére kihozta magából a maximumot.

Kedden kora este érkezett haza a Rio de Janeiró-i paralimpiáról a magyar küldöttség: a csapat tagja volt Váczi Anita, a Tiszaújvárosi VSE kajakosa is, aki a nők KL-1 200 méteres számában a 6. helyet szerezte meg. A borsodi sportolót hozzátartozók, ismerősök, sportolók, lakhelyének, Ónodnak a képviselői köszöntötték a Liszt Ferenc repülőtéren.

Minden segítséget megadtak

– Túl vagyok életem első paralimpiáján – mondta Váczi Anita. – Nagyon-nagy izgalommal, várakozással indultam a riói útnak, bár a felkészülésem alatt több egészségügyi problémám is adódott. Ezek ellenére sem adtam fel, igyekeztem erőt venni magamon és csak a versenyre koncentrálni, hogy a kitűzött céljaimat meg tudjam valósítani. Bár nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem, de így is boldog vagyok, mert tudom, hogy a körülmények ellenére is kihoztam a maximumot. Nagy erőt adott lelkileg is és fizikailag is, hogy sokan voltak mellettem, támogattak és hittetek bennem. Rengetegen szurkoltak, biztattak, melyet hálás szívvel köszönök.

A borsodi parakajakos köszönetét bővebben is kifejezte:

– Köszönöm a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, Weisz Róbert szakágvezető odaadó, segítőkész munkáját, valamint hálás köszönetemet fejezem ki a Tiszaújvárosi Vízi Sport Egyesületnek – fogalmazott Váczi Anita. – Köszönöm Jancsár László edzőnek a munkáját, aki megismertette és megszerettette velem ezt a sportágat. Hálás szívvel mondok köszönetet a szegedi edzőimnek, Csamangó Attilának és Győrfi Tamásnak, akik az olimpiára felkészítve minden szakmai segítséget megadtak, és köszönöm Sík Mártonnak is a közreműködését. Köszönetem és hálámat szeretném kifejezni Ónod Község Önkormányzatának, Tiszaújváros Önkormányzatának, Farkas Zoltán úrnak, a Gelej Tejnek, a Termál Pizzériának az anyagi és természetbeni segítségükért. Köszönöm az egészségügyi stáb profi munkáját. Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a szerető családomnak a segítséget, mert mindenben támogattak, csakhogy az álmaimat megvalósíthassam. Köszönöm a barátoknak az ismerősöknek, hogy kitartottak mindvégig mellettem.

Óriási dolog

Jancsár László edző az alábbiakat fűzte hozzá:

– Anita is elmondta a felmerült nehézségeket, hátteret, de olyan óriási belső motivációval utazott ki Rióba, hogy mindent legyőzött – nyilatkozta a TVSE elnöke, trénere. – A teljesítményét, az elért 6. helyet nagyon jó eredménynek tartom, az egyesületünk életében óriási dolog volt az ő részvétele, annál is inkább, mert a megyéből másnak nem sikerült eljutnia a paralimpiára. A finálé idején felerősödött a szél a pályán, erőteljes volt a hullámzás, ami azért sosem előnyös. Tényleg csak azt tudom mondani: gratulálok, gratulálunk neki!

Az Észak-Magyarország információi szerint a Rio de Janeiró-i paralimpián helyezést elért versenyzőket Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere köszönti pénteken a Pesti Vigadóban.

ÉM-MI


Tények, számok

Parakajak, női KL-1, 200 m

1. Jeanette Chippington (Nagy-Britannia) 58.760 másodperc

2. Edina Müller (Németország) 58.874 másodperc

3. Kamila Kubas (Lengyelország) 1:00.232 perc

... 6. Váczi Anita (Magyarország) 1:03.688 perc

Magyarország a riói paralimpián részt vett 162 ország közül a 47. helyen zárt az éremtáblázaton. A 43 fős küldöttségből 33-an végeztek pontszerző (1–8.) helyen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!