boon-sportoldal

2011.11.24. 13:40

Vénusz: A letámadás, a sok mozgás az erősségük

A miskolci futsalos lányok is a Ferencváros ellen, vasárnap kora délután a sportcsarnokban.

A miskolci futsalos lányok is a Ferencváros ellen, vasárnap kora délután a sportcsarnokban.Kiválóan szerepel az NB I-es női futsalbajnokságban a Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz csapata, a Sárréti Géza edző által irányított együttes eddig mind a hat bajnoki találkozóját megnyerte (a hetedik, a Szegedi AK elleni mérkőzés elmaradt, december 18-án pótolják), ami azt jelenti, hogy Csepregiék vezetik a bajnoki tabellát. A hölgyek vasárnap – az NB I-es DVTK-hoz hasonlóan – a Ferencvárost fogadják, 14.30-tól a városi sportcsarnokban. A zöld-fehérek pillanatnyilag hatodikok a tíz gárdát felvonultató élvonalban.

– Erős ellenfél lesz a Fradi, összeszedetten és pontosan kell futballoznunk, hogy megszerezzük mind a három pontot – kezdte Bernáth Csilla, aki jelenleg tizenegy találattal a negyedik a góllövőlistán. – Az őszi szezonból még három mérkőzésünk van hátra, reméljük, hogy azokat is tudjuk hozni, és akkor maradunk az első pozícióban, így mehetünk neki januárban a folytatásnak.

Nagy lökést adott

A 17 esztendős futsalos tavaly novemberben igazolt a Vénuszhoz egy négy hónapos nagypályás fővárosi kitérő után, viszont azt megelőzően a Holcim SC-ben barátkozott a labdával.

– Nem volt nehéz sem a futsalra átállni, sem ebbe a csapatba beilleszkedni – folytatta Bernáth Csilla. – Az edzőnk, Géza bácsi valami viccessel köszöntött az elején, s biztatott, hogy aki tud focizni, annak menni fog a futsal is. Én is úgy látom, hogy tudom hová, merre kell mozdulni, és érzem a labdát is. A fogadtatásról talán annyit, hogy Csupit, Csepregi Gabriellát, és Szöszit, Szőke Zsuzsit már vagy tíz éve ismertem, Lenkey Barbit és Újvári Krisztit pedig még a ,,holcimos" időkből.

Mégis minek köszönhető az eddigi remek eredménysor?

– Nagy lökést adott, hogy az első fordulóban meg tudtuk verni az egyeduralkodó Vestát, ráadásul úgy, hogy nélkülöznünk kellett csapatkapitányunkat – hangsúlyozta a borsodiak gólfelelőse. – Aztán hoztuk a másik két ellenlábas, a Tolna és az Univerzum elleni találkozót is, aminek nagyon örültünk. Szerintem az idei Vénusz még egységesebb, mint volt tavaly, biztatjuk egymást a pályán, ahol a letámadás, a sok mozgás az erősségünk. Géza bá hasznos taktikai tanácsokkal lát el bennünket a kispadról, s az elnökünk, Viktor is mindent megtesz azért, hogy a játékra figyelhessünk.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!