boon-sportoldal

2011.01.27. 10:34

SuperCross: sikeres start

<p>Öt helyszín, 151 hazai és 16 szlovák versenyző a mérlege a tavaly útjára indított sorozatnak.</p>

Ahogy véget ért a hegyikerékpáros és országúti versenyszezon, máris kezdetét vette a hazánkban még kevésbé ismert cyclo-cross szakág sorozata. A négy észak-magyarországi egyesülethez (Team3K Kazincbarcika, Ózdi Kerékpáros Egyesület, Salgótarjáni HKE, Vitalitás SE Balassagyarmat) ötödikként egy alföldi város, Kerekegyháza egyesülete, a Guriga Bringa SE csatlakozott, hogy a 2010/2011-es évadban életre hívják az I. SuperCross cyclo-cross küzdelemsorozatot. Korábban nem volt erre példa, hogy többfordulós és egységes rendszerben mérkőzzenek a kerékpárosok a téli szakágban. Már az első fordulón az EthicSport Barcika Kupán is szép számmal gyűltek össze versenyzők, az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai pedig november 13-án szálltak a sorozatba. A helyszín az ózdi stadion volt, amely kiváló helyszínt biztosított. Az elit férfiaknál Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) az elit nőknél Dósa Eszter (Vitalitás SE) vihette haza a győztesnek járó pénzdíjat.

Van létjogosultsága

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzői sem ültek babérjaikon, így az elit U19-es női kategóriában Bódán Zsófia a dobogó legfelső fokára állhatott, a master1-ben pedig Kovács István a 2. helyet foglalhatta el. Az ózdi polgármesteri hivatal, eredményükért, különdíjban részesítette őket. A folytatásban a Kerekegyháza következett, ami szintén sikeresen zajlott, még viszonylag enyhe időben, ám az utolsó két fordulóra beköszöntött a tél. Balassagyarmaton megjelentek a szlovák krosszos „sztárok”, akik feladták a leckét a hazai versenyzőknek. Az utolsó és egyben záró fordulóra már az új esztendőben került sor Salgótarjánban. Az időjárás itt sem enyhült meg, így nagyon nehéz körülmények között kellett teljesíteniük a kiírt penzumot a bringásoknak. Az összetett eredménylistán Terbe Dezső 1., Bódán Zsófia 2., Kovács István pedig a 4. helyet szerezte meg. Sikerült tehát létrehozni egy olyan sorozatot, amelynek a visszajelzések alapján az idén is van létjogosultsága a hazai kerékpáros palettán.
-KT, PGY-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!